1 op 100 kinderen autistisch

Autisme; het moet vreselijk zijn als je kind daar aan lijdt. Ik weet er te weinig van om er inhoudelijk op in te gaan, maar wat ik er van begrijp is dat goed contact zoals een dikke knuffel of een gezellig gesprek bijan onmogelijk is. En dat is juist wat je zo fijn met je kind kunt delen! En de cijfers zijn schokkend.  In de Verenigde Staten heeft 1 op de 100 kinderen namelijk een autistische stoornis, lees ik net. Dat blijkt uit twee grote onderzoeken van de Amerikaanse overheid. De schattingen zijn de laatste jaren steeds gestegen. Volgens de laatste inzichten kwam autisme voor bij 1 op de 150 kinderen. Voor de nieuwe onderzoeken zijn 17.000 ouders ondervraagd en zijn gezondheidsonderzoeken in verschillende steden naast elkaar gelegd.
Onderzoekers denken dat het geschatte aantal autisten blijft stijgen doordat de kennis over autisme toeneemt, maar ze sluiten ook niet uit dat er werkelijk meer autisten komen.

Lees ook:Bij een zwangerschap boven de 35 neemt kans op autisme toe
Lees ook:Autisten hebben vaak mannelijk gezicht
Lees ook:Shizofrene moeders grote kans op autistische kinderen
Lees ook:Autisme over een jaar of tien te behandelen
Lees ook:Voor geboorte al defect bij autistische kinderen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “1 op 100 kinderen autistisch

  1. Roos

    Ik vind dat je je eerst wat beter in moet lezen, voordat je dit soort uitspraken doet.
    Men heeft het over alle soorten van autisme. Het gaat hier niet alleen over Klassiek autisme. Het is een autsime spectrum stoornis(ASS). Mensen met autisme zijn niet allemaal ook verstandelijk beperkt. Velen hebben juist een hoog IQ. Bill Gates bv is ook een autist. Asperger heeft de man, allerminst verstandelijk beperkt dus. Mijn dochtertje is ook autistisch, en wij knuffelen heel wat af! Dus ga je verdiepen als je erover schijft.

      /   Reply  / 
  2. Bernhard Lub

    Autisme is niet erg voor kinderen, het is erg als niemand het anderszijn van zo’n kind kan of wil begrijpen. Kinderen moeten braaf zijn, naar school, soms geloven in een onzichtbare wraakzuchtige God zodat ze extreme schuldgevoelens en een minderwaardigheidscomplex ontwikkelen, moeten later trouwen en kinderen krijgen en uiteraard AAN HET WERK! Werk is OP TIJD ZIJN, SOCIAAL ZIJN als je met meerdere collega’s werkt en vooral VOOR JEZELF OPKOMEN en dat kunnen autistische mensen vaak niet of niet zo goed. DUS GAAT HET VAAK MIS OMDAT ZE NIET BEGREPEN WORDEN!
    —Lees alles wat je over autisme te pakken kunt krijgen, bestudeer wat je leest en laat het op je inwerken, maar er een ‘studieproject’ van en dan komt vanzelf de dag dat je je kind gaat begrijpen!—
    Ga niet jammeren en klagen maar doe iets!

    Bernhard Lub, syndroom van Asperger + ADD

      /   Reply  / 
    1. Roos

      Graag schud ik je hierbij de hand, ook ik heb (net als mijn dochter) Asperger en dus maak ik me boos over stukjes van mensen die niet weten waar ze het over hebben

        /   Reply  / 
  3. Marjon Kuipers

    Hoezo vreselijk! autisme is geen ziekte. In tegendeel als wij als omgeving en maatschappij de juiste voorwaarden kunnen bieden dan kan het zelfs een kwaliteit zijn.
    Daarom dus zetten wij ons in voor een autismevriendelijk! nederland. hyves/autismevriendelijk & linkedin autismevriendelijk

    M.vr.gr.
    Marjon Kuipers
    http://www.auticomm.nl voor autisme & communicatie

      /   Reply  / 
  4. Stephan Bolebruch

    Reading this post 1 op 100 kinderen autistisch | Kinderspul reminds me of my old roommate! He always kept speaking about this. I’ll forward this article to him. Pretty certain he will have a very good read. Thanks for the information you post.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>