Shizofrene moeders grote kans op autistische kinderen

Uit een onderzoek van de universiteit van North Carolina naar de erfelijkheid van autisme, blijkt dat een kind met een schizofrene ouder of een moeder met een psychische afwijking twee keer zo veel kans heeft op autisme. Zo blijkt uit een rapport dat maandag naar buiten werd gebracht in Chicago.

De studie richtte zich op Zweedse families met autistische kinderen die tussen 1977 en 2003 werden geboren. Onder de families bevonden zich 1227 autisten. Deze families werden vergeleken met 31.000 families zonder autistische kinderen.

Autisme is een ontwikkelingsstoornis die de sociale interactie en communicatie belemmert. Deze stoornis of het verwante syndroom van Asperger komt gemiddeld bij 1 op de 150 kinderen voor. Asperger kenmerkt zich door een milde vorm van contactgestoordheid.

Tot nu toe is de oorzaak van autisme nog niet aangetoond, maar onderzoekers vinden het aannemelijk dat het wordt veroorzaakt door erfelijkheid en mogelijke omgevingsfactoren.

Lees ook:Autisme al bij 2-jarige peutertjes vast te stellen
Lees ook:Autisme over een jaar of tien te behandelen
Lees ook:Autistische kinderen sneller spelletjesverslaafd
Lees ook:Meer jongens dan meisjes hebben autisme
Lees ook:Veel autistische kinderen ongediagnosticeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>