Weer normale babynamen door kredietcrisis

Ik blijf het treurig vinden: kinderen die van hun ouders namen meekrijgen die ze altijd moeten spellen, gevolgd door de vraag ‘hoe kom je aan die naam?’. Ook niet mijn ding, is een blank kindje een naam als Sherenity of Kaneesha meegeven. Toch blijft het voor veel ouders een sport er iets ingewikkelds van te maken. Het tij is echter kerende. De meeste ouders kiezen weer voor meer traditionele babynamen, blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Namen als Zuma Nesta Rock en Bronx Mowgli hebben afgedaan.

In Amerika zijn ‘ouderwetse’ namen als Matthew, Jack, Michael, Alexander, Daniel en William voor jongens weer heel populair. Bij meisjes scoren Emma, Elizabeth en Anna goed. Verder doen ook namen van presidenten als Madison, Taylor, Kennedy voor meisjes en voor jongens Jackson en Tyler het goed. Zou dat in Nederland ook een trend worden?

Redactrice Linda Murray van babycenter.com zegt dat er een duidelijke trend is meer ernstige en traditionele namen te kiezen. “Dit komt volgens mij door de crisis. Mensen nemen alles serieuzer. Wereldwijd zit de economie in het slop en dit beïnvloedt de keuze van babynamen.”

Ouders vinden tegenwoordig dat een jongensnaam kracht, vriendelijkheid en medeleven moet uitstralen. Vorig jaar wilden ze nog dat deze van sterkte en individualiteit getuigde. Bij meisjes moet een naam voor vriendelijkheid, medeleven, intelligentie en sterkte staan, vorig jaar was dat nog vrouwelijkheid en individualiteit.

Toch volgen celebs deze trend niet, zij blijven ongewone namen verkiezen. Ashlee Simpson zette Bronx Mowgli op de wereld, Nicole Kidman koos voor Sunday Rose, Gwen Stefani ging voor Zuma Nesta Rock en de dochter van Halle Berry heet Nahla Ariela.”Sterren zijn een geval apart. Ze zijn vaak creatief en ook minder bezorgd over de toekomst van hun kind in deze finacieel onzekere tijden.”

Lees ook:Amerikanen omarmen naam Elvis weer voor hun kinderen
Lees ook:Babynaam Olivier scoort bij hogeropgeleiden, Jordy bij lageropgeleiden
Lees ook:Er worden steeds meer iBabies geboren!
Lees ook:Paus wil dat kindertjes weer Katholieke namen krijgen
Lees ook:Puck, Plien, Pip, Pink, Pleun en Pien hippe kindernamen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weer normale babynamen door kredietcrisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>