Paus wil dat kindertjes weer Katholieke namen krijgen

Niets geen Lieve, Splinter, Sterre, Roos of Joep meer! De paus vindt dat kinderen een christelijke naam moeten krijgen. Zo’n naam toont de verbondenheid met de katholieke kerk, stelt Benedictus XVI. Al die nieuwerwetse ongein… Benedictus kan het maar moeilijk aan. En dus zullen we binnenkort moeten wennen aan een klas vol Francesco’s, Gulia’s, Benedictussen en Josephs. In ItaliĆ« dan… Want wij in Nederland zullen redelijk wat…ehm…schijt hebben aan de oproep.De paus vindt het kennelijk maar niets dat sommige ouders hun kinderen namen geven zoals Crystal, Heather of Margriet. ”Een christelijke naam is een onherroepelijk teken dat de Heilige Geest een nieuw leven geeft in de schoot van de kerk”, zei de paus nadat hij zondag 21 baby’s had gedoopt in een traditionele dienst in het Vaticaan. Italiaanse kranten stonden maandag bol van het nieuws. In ItaliĆ« zelf geven ouders de voorkeur aan namen van heiligen. De naam Francesco is de meest gegeven naam aan jongens, Gulia voor meisjes. De oorspronkelijke naam van de paus, Joseph, staat op nummer veertien van de meest gegeven jongensnamen.

Bron: Het Parool

Lees ook:Amerikanen geven kinderen intimiderende namen
Lees ook:Vrijdag als kindernaam door rechter verboden
Lees ook:Amerikanen omarmen naam Elvis weer voor hun kinderen
Lees ook:Leon en Mia; de populairste kindernamen in Duitsland!
Lees ook:Er worden steeds meer iBabies geboren!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Paus wil dat kindertjes weer Katholieke namen krijgen

  1. Corset-lover

    Ongbegrijpelijk dat hij zich daarover drukt maakt, condoomgebruik en abortus bijft verbieden. Laat die man zich eens druk maken over de vele sexuele mishandelingen die zijn “medewerkers” vele jaren lang hebben gedaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>