Baby’s slimmer dan gedacht én handige hulp bij problemen

Wij maar denken dat ze weinig meer konden dan slapen, eten en poepen… NOT! Baby's begrijpen namelijk meer dan volwassenen tot nu toe denken. Volgens Duitse onderzoekers weten ze wat volwassenen denken en voelen. Uitkijken dus, wat je er zoal uitkraamt in het bijzijn van je verse baby. Maar het gaat verder…

Ook zouden baby's in staat zijn volwassenen te helpen met een probleem. En dat al lang voordat ze kunnen praten. Is dat niet handig???

De onderzoekers plaatsten een aantal voorwerpen op een tafel. Aan die tafel zaten de baby's op schoot bij hun vader of moeder. Een voorwerp werd zo neergezet dat het uiteindelijk van tafel zou vallen. In sommige gevallen keek de onderzoeker verward en vroeg hij de baby waar het voorwerp was gebleven.

Als de baby's gezien hadden dat de onderzoeker het voorwerp had zien vallen dan hielpen ze hem niet en anders wel. De onderzoekers stellen dat dat erop wijst dat baby's begrijpen wanneer iemand weet waar iets ligt en dus geen hulp nodig hebben.

Volgens de wetenschappers duidt het op een heel complexe vorm van communicatie.

Lees ook:Zo slim zijn baby’s!
Lees ook:Kindjes worden niet heel lief geboren…
Lees ook:Waarom kletsen tegen je baby zo goed is!
Lees ook:Leer je kind positief te denken
Lees ook:Ook als je niet huilt, ziet je peuter je verdriet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>