Waarom kletsen tegen je baby zo goed is!

Praten tegen je baby, ook al kan het kind zelf nog niet spreken, stimuleert zijn hersenkracht, dat toonde recent onderzoek aan. Dus lekker aan de klets met je beebs! Al bij een baby van drie maanden hebben woorden een grotere impact op de hersenen dan andere geluiden als muziek. De onderzoekers toonden aan bijna 50 baby’s van drie maanden beelden van vissen, vergezeld door woorden of piepjes. Vervolgens kregen ze tegelijkertijd foto’s van een vis of een dinosaurus te zien, de wetenschappers noteerden hoe lang ze naar elk beeld keken. Als ze langer naar de vis kijken, betekent dit dat ze die een categorie in hun hersenen hebben gegeven. Daaruit blijkt dat de baby’s die de woorden hoorden, langer naar de vis keken.
Volgens de onderzoekers zijn dit verrassende resultaten. Onderzoeker Susan Hespos: “Bij baby’s jonger dan drie maanden hebben woorden een speciale invloed die de mogelijkheid ondersteunen een bepaalde categorie te vormen.” Professor Sandra Waxman voegt daar aan toe: “We vermoeden dat menselijke spraak gericht aan jonge kinderen hun aandacht vergroot voor de omgeving waardoor ze zo makkelijker een categorie kunnen vormen.” Uit vorig onderzoek bleek ook dat baby’s al op 12 maanden complexe gedachten kunnen communiceren. Ook toonden onderzoekers reeds dat kinderen de gedachten van volwassenen kunnen begrijpen.

Lees ook:Cool: baby’s begrijpen emoties al vanaf vijf maanden
Lees ook:Baby’s zien wat slecht is en wat niet!
Lees ook:Baby’s kunnen allang denken voor ze praten!
Lees ook:Baby’s weten best wat mag en niet mag!
Lees ook:Baby’s zijn gek op dikke papa’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>