Dagje pretpark begint onbetaalbaar te worden

Schermafbeelding 2015-07-10 om 15.12.31In vijf jaar tijd steeg de prijs van een toegangskaartje van een pretpark met 17 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het economisch bureau van ING.  Voor een kaartje dat in 2010 30 euro kostte, wordt nu 5 euro meer betaald. De bank baseert zich op een online-enquête die de afgelopen dagen door tienduizenden mensen is ingevuld.  Daaruit blijkt dat de meeste bezoekers hun uitgaven wel proberen te beperken. Meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) maakt altijd of vaak gebruik van kortingsacties bij een bezoek aan een pretpark.
Een kwart neemt zelf lunch of ander eten mee. Een gemiddelde pretparkbezoeker besteedt in totaal 50 euro per persoon. De prijzen zijn vooral hoger omdat pretparken investeren in nieuwe attracties.  De Efteling is verreweg het duurste pretpark. Voor een kaartje aan de balie betaalt de consument 38 euro. Door online te bestellen kunnen bezoekers 4 euro besparen. Walibi Holland staat met 34,50 euro op de tweede plaats. Ook hier loont online bestellen de moeite: de entreeprijs valt dan zo’n 13 procent lager uit.

Een gemiddelde bezoeker is in totaal ongeveer 50 euro per persoon kwijt aan een pretparkbezoek, inclusief kosten zoals parkeren, eten of souvenirs. Voor een gezin met twee kinderen kost een dagje pretpark gemiddeld 200 euro.

Lees ook:Cool: pop-up pretpark opent maandag in Goes
Lees ook:Efteling grote winnaar favoriete pretpark
Lees ook:80.000 bezoekers minder voor de Efteling
Lees ook:Kinderen bestelen hun ouders online
Lees ook:Nederlandse kinderen treffen het niet met zakgeld…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>