Ouders vinden vakantie zonder kinderen BEST FIJN!

Om echt te kunnen genieten op vakantie, zou een kwart van de ouders het liefst de kinderen thuislaten. Daarnaast bekent de helft ook dat ze een bestemming kiezen waar er kinderclubs zijn, zodat iemand anders de kroost kan bezighouden. Ik kan daar wel inkomen. Het is best leuk om dingen met je kinderen te doen, maar meestal zijn hun hobbies niet de jouwe. Ik kan het je ook echt (uit ervaring) aanraden om zo nu en dan even lekker weg te gaan en de kids bij opa en oma te laten! Familievakanties zijn dus niet altijd zo gezellig als ze lijken, zo blijkt uit een enquête van het Britse reisagentschap sunshine.co.uk. Het gaat om een onderzoek naar de reisgewoonten van 1.562 ouders, met kinderen tussen 0 en 14 jaar. Zij gingen in de afgelopen twee jaar met hun kinderen op reis.  Op de vraag of ze hun kinderen altijd meenemen op reis, antwoordde 78 procent van de ondervraagden ‘ja’. Maar wanneer ze gevraagd werden of ze hun kinderen liever thuis zouden laten, reageerde maar liefst een kwart positief. Waarom? Omdat een vakantie met kinderen niet ontspannend genoeg is, omdat je niet kan doen wat je wil, omdat het goedkoper is en omdat de reis naar de bestemming dan vlotter zou verlopen.

Entertainen
Toch is het voor de meesten niet mogelijk om de kinderen ook echt thuis te laten en moeten ze ter plaatse op zoek naar manieren om hen te entertainen. Dat doen ze vooral (51 procent) door te kiezen voor een bestemming met kinderclubs. Anderen (31 procent) kwamen dan weer in contact met andere families, zodat hun kinderen met leeftijdsgenoten konden spelen.

Wanneer ze moeite doen om hun kinderen bezig te houden, doen ze dat veeleer om zelf te kunnen ontspannen (67 procent) dan om hun kinderen te plezieren (33 procent). “Iedereen houdt wel van wat tijd voor zichzelf, maar zou het op een familievakantie niet beter om ‘familie’ draaien?”, vraagt Chris Clarkson, co-oprichter van sunshine.co.uk zich (terecht?) af.

Lees ook:Lekker op vakantie met Kinderen voor Kinderen
Lees ook:Nederlanders verkiezen vakantie met vrienden boven vakantie met kids
Lees ook:Helft ouders blij dat kind weer naar school gaat
Lees ook:Kinderen tot en met 16 gratis naar Vakantiebeurs Utrecht
Lees ook:Leuk voor de kinderkamer: geweldige fotocollages!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>