Groot Kinderdictee geschreven door Jacques Vriens

Jacques Vriens is gevraagd om dit jaar Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal te schrijven. Het dictee wordt ieder jaar geschreven door een bekende kinderboekenschrijver. Paul van Loon, Francine Oomen, Edward van de Vendel, Ted van Lieshout en Mirjam Oldenhove gingen hem voor. Hebben jullie kids er al een keertje aan meegedaan?Dit jaar viert Jacques zijn 35-jarig jubileum als kinderboekenschrijver. Voordat hij fulltime-auteur werd, werkte hij jarenlang als onderwijzer. Zijn boeken vallen in de smaak bij kinderen én volwassenen: uit een recent onderzoek van Stichting Lezen komt Jacques Vriens naar voren als de favoriete auteur van leerkrachten.
Deze maand ging de nieuwe familiemusical in première over De bende van De Korenwolf, Het geheim van de zoenende gasten. In februari 2012 is de release van Jacques’ eerste bioscoopverfilming: Achtste-groepers huilen niet.

Juryvoorzitter Jurre Bosman,  presentator van het Schooltv-weekjournaal, zal  dit jaar het presentatiestokje overnemen van de veelgeprezen Philip Freriks. Bart Meijer van Het Klokhuis volgt op zijn beurt Jurre Bosman op als juryvoorzitter. Angela Esajas, ambassadrice van de Stichting Lezen, en Rozemarijn Moggré , presentatrice van Het Jeugdjournaal, maken de jury compleet.

Zaterdag 10 december wordt het Groot Kinderdictee (achtste editie) uitgezonden, om 19.00 uur bij de NTR op Z@pp (Ned 3).

Lees ook:Rembrandt Award voor ‘Achtste-groepers huilen niet’
Lees ook:Lezen over kerst: O, Dennenboom van Jacques Vriens
Lees ook:BARON 1898 Een verhaal over hoogmoed, hebzucht en liefde
Lees ook:Het moet niet gekker worden: schoolvoetbalteam slaat door
Lees ook:Nederlandse kinderen lezen steeds slechter (de mijne doet mee!)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>