Jongeren krijgen steun van slachtofferhulp via chat

Slachtofferhulp gaat met de tijd mee. En in deze tijd past een face-to-face-gesprek niet meer! Daarom kunnen kinderen en jongeren tot 18 jaar die slachtoffer zijn van een misdrijf via e-mail of chat steun krijgen van Slachtofferhulp. Ik weet het niet hoor… Wordt het niet allemaal iets te anoniem en onpersoonlijk? De chatsite heeft de hippe naam www.ikzitindeshit.nl meegekregen.

Via de digitale weg wil de hulpverlener meer jonge slachtoffers bereiken. De drempel om Slachtofferhulp te benaderen is te groot, zegt een woordvoerder van de hulpverlenende instantie. "Uit cijfers van de politie bleek dat het aantal jonge slachtoffers veel hoger was dan het aantal dat zich bij ons meldde", zegt zij.

Een exact aantal kan zij niet noemen, maar de verhouding was volgens haar scheef.

Slachtofferhulp Nederland biedt naar eigen zeggen 'nuldelijns' hulp, de eerste stappen in het verwerken van bijvoorbeeld een ongeluk.

Een woordvoerder zegt dat ook via de chat of e-mail de juridische, emotionele en praktische hulp geboden wordt. De organisatie wil de digitale hulp in het najaar van dit jaar introduceren.

De Kindertelefoon heeft al een chatroom. Begin vorig jaar bleek uit een onderzoek dat kinderen hun problemen makkelijker via internet dan door de telefoon vertellen.

Via de chat worden volgens de onderzoekers vaker zwaardere emotionele problemen besproken. Slachtofferhulp wil in de toekomst met die organisatie om de tafel om ervaringen uit te wisselen.

Lees ook:Laag gevoel van eigenwaarde zorgt voor dikke kinderen
Lees ook:Let op: brugklasser loopt extra gevaar op de fiets!
Lees ook:Veel kinderen emotioneel mishandeld
Lees ook:Jeugd bespreekt problemen met ‘kindertelefoon’ liefst online
Lees ook:Ouders draaien op voor kosten vandalisme kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>