Huiswerkbegeleiding voorlopig niet vergoed

Je kind aan het  huiswerk maken krijgen, is een hele taak. En huiswerkbegeleiding inschakelen is niet altijd even makkelijk of te betalen. Als je dit artikel in de Telegraaf leest, zie je tegen welke bizarre prijsverwschillen je zoal kunt aanlopen. Sowieso een erg interessant artikel om eens te lezen als je er over nadenkt om je kind huiswerkbegeleiding te laten volgen.  Van vergoeding van overheidswege, zoals bij de kinderopvang voor basisschoolkinderen, is echter geen sprake. In een heel enkel geval is volgens Ivo Richaers vergoeding mogelijk via een persoonsgebonden budget (pgb), maar dan moet er sprake zijn van meer problemen dan niet kunnen meekomen op school, zoals autisme of adhd. Vanuit het ministerie van Onderwijs wordt de ontwikkeling van de huiswerkbegeleiding met belangstelling bekeken. In Den Haag ziet men echter geen reden om de markt te reguleren.

Lees ook:Helaas, helaas; geen extra kinderbijslag…
Lees ook:Pijnstillers tijdens bevalling niet zonder risico
Lees ook:Bestrijdingsmiddelen op fruit kunnen ADHD bij kids veroorzaken
Lees ook:Hoe verwerken kinderen het koninginnedagdrama?
Lees ook:Stiefgezinnen hebben het vaak flink lastig

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Huiswerkbegeleiding voorlopig niet vergoed

  1. Florencio Quillian

    Reading this article Huiswerkbegeleiding voorlopig niet vergoed | Kinderspul reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I’ll forward this post to him. Pretty sure he will have a very good read. Thank you for the information you post.

      /   Reply  / 
  2. Huiswerkbegeleiding

    Het is tegenwoordig belachelijk hoe het allemaal geregeld is, ik vraag me echt af waarom er nog geen vergoeding bestaat op dit gebied! Ik hoop dat er snel iets aan word gedaan, ik wil namelijk mijn kind heel graag op huiswerkbegeleiding hebben. Maar dit is gezien mijn financieele situatie nu niet mogelijk.

    Groet,

    Sophia

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>