Eerste kind zorgt voor behoefte aan…vreemdgaan

Volgens onderzoek door AshleyMadison.com, de datingsite voor vreemdgangers, is het niet de door Marilyn Monroe berucht gemaakte seven-year itch, het moment dat partners overspel plegen, maar de drie tot vijf jaar itch. Dit gegeven komt voort uit de analyse van de 24 miljoen leden die de site wereldwijd heeft. Een pasgeboren baby geeft vaak aanleiding bij koppels tot de eerste affaire. Noel Biderman, CEO en oprichter van AshleyMadison.com, legt de trend uit: “Het krijgen van een baby is een zware belasting op de relatie voor partners omdat seksuele activiteiten en aantrekkingskracht minder worden in deze periode. Vrouwen voelen zich minder begeerd en zowel mannen en vrouwen ervaren dat sex problematisch in te passen is met een baby in de buurt. Daarnaast gaat de aandacht van moeder soms in zijn geheel naar het kind. Men gaat op zoek naar iemand buiten de relatie om te vinden wat ze missen.”Wanneer een kind zijn intrede doet, wordt de relatie meer en meer een spel van ballen hoog houden tussen de behoeftes van het kind en dat van de partners. Het verzorgen van een baby neemt nu eenmaal veel tijd in beslag. Tijd die men voor de geboorte kon steken in het psychische en emotionele welbevinden van elkaar.

De cijfers van AshleyMadison.com wereldwijd laten zien dat vooral mannen en vrouwen tussen de 30 en 40 jaar met een gezin een affaire zoeken. Op die manier lukt het ze om hun gezin draaiende te houden en toch een oplossing te vinden voor het gebrek aan intimiteit en sex binnen hun relatie.

Feiten over de Nederlanders die via AshleyMadison.com vreemdgaan:

Met 53% van de mannen en 43% van de vrouwen is gebrek aan sex de grootste reden om vreemd te gaan. Het missen van spanning is een goede tweede. 19% van de mannen en 26% van de vrouwen geeft dit als reden aan.
48% van de mannen en 49% van de vrouwen geeft aan slechts twee keer per maand sex te hebben met hun partner.
Slechts 14% van de vrouwen en 22% van de mannen voelen zich schuldig over het najagen van affaires.

Lees ook:Vaders snappen impact partnergeweld op kinderen niet
Lees ook:Vrouwen worden door kinderen ‘moeder’ voor man
Lees ook:Hoe meer testosteron, hoe minder aandacht voor de kids
Lees ook:D66 pleit voor verschoningsruimte baby’s in mannentoilet…
Lees ook:70% vrouwen vindt moederschap mooier dan gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>