Als ouders scheiden hebben meisjes grote kans op depressie

Schermafbeelding 2013-05-15 om 21.43.15Nou, slecht nieuws voor mijn dochter. Mogelijk gaat ze ten prooi vallen aan een depressie omdat ik gescheiden ben. Want bijna een kwart van de jonge meisjes dat is opgegroeid zonder vader door een scheiding van haar ouders, kampt in haar tienerjaren met een depressie. Jongens zouden beter omgaan met een scheiding, zo blijkt uit onderzoek onder 5.631 tieners gehouden door de Universiteit van Bristol. 23 procent van de meisjes toont vormen van verdriet en ernstige vermoeidheid als haar ouders uit voor haar vijfde uit elkaar gaan en haar vader uit haar leven verdwijnt. Jonge meisjes hebben 50 procent meer kans op psychische problemen dan oudere meisjes. Van de jongens kampt een op de tien met een depressie in zijn tienerjaren.Bij jongens tussen de vijf en tien jaar oud van wie de ouders scheidden kampt 17 procent op latere leeftijd met een depressie. Dat is 10 procent hoger dan bij jongens van wie de ouders bij elkaar bleven.
Meisjes die tussen de nul en vijf jaar oud hun vader hebben moeten missen, hebben later de meeste kans op psychische problemen. “”Meisjes van wie de vader afwezig was in de midden kindertijd of jongens in het algemeen hebben minder kans op depressieve klachten”, stelt hoofdauteur Iryna Culpin van de Universiteit van Bristol volgens Daily Mail.
“We kunnen geen oordeel vellen over wie er schuldig is, maar we suggereren dat deze meisjes die het op jonge leeftijd zonder hun vader hebben moeten stellen later in het leven meer gevaar kunnen lopen”, zegt Culpin.

Lees ook:Gescheiden ouders geeft meisjes grotere kans op depressie
Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders gaan zelf ook vaak scheiden
Lees ook:Jongens hebben een slechte invloed op meisjes…
Lees ook:Hoe je postnatale depressie te overwinnen
Lees ook:Vaders depressie na bevalling heeft effect op zoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>