Zeg eens eerlijk…heb jij een favoriet kind?

Ruim 60 procent van de Britse ouders geeft toe dat ze een favoriet kind hebben. Dat blijkt uit een enquête onder 1.237 ouders met minimaal twee kinderen van drie jaar of ouder. Het gaat dan vooral om oudere kinderen en kinderen waarmee de ouders qua karakter meer gemeen hebben, zo meldt de Telegraph. De helft van de respondenten gaf aan dat ook hun ouders een favoriet kind hadden. Ik heb geen favoriet kind. Wel kan ik het met mijn dochter op veel meer fronten vinden. Ik begrijp haar een stuk beter. Maar meer van de een houden? NEE! Absoluut niet! Van de ouders die toegeven een favoriet kind te hebben, zegt 8 procent dat ze dat kind ook anders behandelen. Meer dan 40 procent van hen zegt een sterkere band met het favoriete kind te hebben. Zo’n 45 procent van de ouders zegt dat het ene kind nu eenmaal meer aandacht nodig heeft dan het andere en 20 procent zegt dat ze met het ene kind gewoonweg meer tijd doorbrengen dan met het andere. “De meeste ouders vinden dat je niet per se ieder kind dezelfde hoeveelheid aandacht kunt geven”, zegt Mark Pearson van de website MyVoucherCodes, die het onderzoek uitvoerde. “Het klinkt erg naar om een favoriet kind te hebben, maar het is vooral een kwestie van meer gemeen hebben met een kind dan met een ander.”
Uit een eerder onderzoek onder 14.000 gezinnen in de Britse stad Bristol bleek dat jongere kinderen minder aandacht kregen dan hun oudere broertjes of zusjes. Oudere kinderen bleken door die extra aandacht ook een hoger IQ te hebben.

Lees ook:Als je liever tijd doorbrengt met je oudste…
Lees ook:Veel meer foto’s van je eerste kind
Lees ook:Kledingkast moeder beter gevuld dan die van kinderen
Lees ook:Jeugd toch voorzichtig met profielen op chatsites
Lees ook:Levenskwaliteit dikke kinderen vergelijkbaar met kinderen met kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>