Kids leren humor aan van ouders

Kids pikken humor op van hun ouders. Tijdens de humorstudie werden de reacties van een dertigtal baby’s nauwkeurig geobserveerd. De kindjes zagen hoe hun ouders natuurlijk reageerden op twee normale gebeurtenissen: kijken naar een boek en naar een kleine rood balletje. Vervolgens werden de situaties absurder. Een onderzoeker liet het open boek enkele keren op zijn hoofd ‘springen’ terwijl hij het geluidje ‘zoop zoop’ maakte en het rode balletje werd op de neus gezet, vergezeld van het geluidje ‘beep beep’. De ouders kregen nu de opdracht om ofwel te lachen, ofwel de onderzoeker expressieloos aan te staren. Ondertussen werd de reacties van de baby’s gevolgd, die hun ouders vooral geconcentreerd bekeken toen ze aan het lachen waren. Bovendien bleven ze ook langer staren naar de absurde situaties. Zes maand later werd de proef nog eens herhaald. Resultaat? Op twaalf maanden lachten de baby’s bij het zien van grappige gebeurtenissen, ook al bleven hun ouders expressieloos.

“Humor lijkt misschien een frivool onderwerp, maar het is een ideale manier om de ontwikkeling van een kind beter te leren begrijpen. In dit geval hebben we weer wat meer inzicht in wat ‘sociaal refereren’ wordt genoemd. Op zes maanden geven baby’s aandacht aan spontaan emotioneel advies van hun ouders tijdens dubbelzinnige situaties die wel eens grappig zouden kunnen zijn”, verklaart dokter Mireault.

Lees ook:Wanneer vervagen herinneringen bij kinderen?
Lees ook:Baby lacht met een reden…
Lees ook:Baby herkent vrienden en vijanden al heel vroeg
Lees ook:Begin al met muziekles als kinderen 1 jaar zijn
Lees ook:Hele dure baby’s in de nieuwe Linda. Mode

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>