Derde kind genadeklap voor carrière

Zodra het derde kind om de hoek komt kijken, werken veel vrouwen een stuk minder. Uit het onderzoek Fertility and Labour Market Participation van de University of New South Wales onder 1blijkt dat vrouwen met drie kinderen –ondanks leeftijd- minder werken dan vrouwen zonder kinderen of met 1 of 2 kinderen. Dus, mocht je nog carrière willen maken, kun je het beter bij twee houden! Vrouwen zouden na het krijgen van een derde kind langdurig nadelen ondervinden met betrekking tot hun carrière en uiteindelijk ontslag nemen. 55 procent van de moeders met drie kinderen werkt, in vergelijking met 68 procent van de moeders van 2.

Lees ook:Meeste jongens willen ‘spelende vader’ worden
Lees ook:Moeders blijven maar wat graag fulltime bij de kinders
Lees ook:Moeders: onderschat het belang van gevarieerde voeding niet!!!
Lees ook:We missen veel mooie momenten van de kids door werk…
Lees ook:In driekwart van de gezinnen werken beide ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>