Kersverse mama’s spreken hun vrienden alleen via Facebook

Nieuwe moeders hebben het maar druk met hun kinderen. En daarom gebruiken ze steeds vaker gebruik van Facebook, Twitter en andere internetsites om in contact te blijven met hun vrienden, zo blijkt uit een recent Brits onderzoek. Nou ja, het kan in elk geval. Vroeger, zeg maar nog niet zo heel erg lang geleden, vereenzaamde je bijkans als je nog volop in de luiers zat! Nu kun je tenminste met een paar berichtjes toch nog de feeling met je vriendinnen houden.32 procent van de 1.000 ondervraagde moeders zeggen dat ze het niet belangrijk vonden om persoonlijk contact te onderhouden met vrienden. Deze resultaten duiden volgens de stichting National Childbirth Trust (NCT), dat het onderzoek organiseerde, dat jonge moeders steeds meer geïsoleerd raken. Dit komt volgens het NCT doordat het traditionele steunnetwerk van familie en vrienden wegvalt. Zeven op de tien woonden namelijk minstens 60 km van hun meest nabije familielid toen ze hun eerste kind kregen. Bijna een kwart kent geen enkele andere ouder in hun buurt.
Sally Horrox van de stichting waarschuwt: “Nieuwe moeders voelen zich vaker ge├»soleerd en eenzaam na de geboorte van hun eerste kind. Hoewel er online steun is, bestaat er geen waardig vervangmiddel voor persoonlijke interactie met andere ouders die in je buurt wonen. Het is erg verontrustend dat veel moeders en vaders niet weten waar heen te gaan in de eerste maanden na de geboorte om lotgenoten te ontmoeten.”

Lees ook:Meerling verdubbelt kans op postnatale depressie
Lees ook:Vaders vaker contact met zoons dan dochters na scheiding
Lees ook:Jonge moeders missen spontaniteit en stappen
Lees ook:Jonge moeders eerste jaar na geboorte eenzaam
Lees ook:Kinderen bezorgen moeders…nieuwe vriendinnen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>