Wekende moeders hebben nog 81 minuten tijd voor kinderen

Oeps, oeps. Een bericht dat ons schuldgevoel waarschijnlijk weer flink aanwakkert: Werkende moeders hebben niet zoveel mogelijkheden om tijd door te brengen met hun kinderen. Uit onderzoek blijkt dat Britse moeders die buitenshuis werken elke dag maar 81 minuten aan hun kind kunnen besteden. Maar…experts geven aan dat dit niet per se slecht hoeft te zijn, zolang ouders zich maar richten op de kwaliteit van het samenzijn en niet per se de kwantiteit. Als ze alleen even voor en na het werk samen kunnen zitten, moet die tijd wel echt helemaal voor de kinderen zijn. Oke! Waarvan akte!Niet alle moeders brengen zo weinig tijd met hun kinderen door. Ierse vrouwen blijken bijna 2,5 uur per dag met hun kinderen door te kunnen brengen. In Australië ligt dit percentage maar ietsje lager. In de Verenigde Staten brengen moeders gemiddeld anderhalf uur met hun kinderen door. Voor veel moeders is het grootste probleem het combineren van huishoudelijke taken en werk. Als de man des huizes ook werkt, komt veel van het huishoudelijke werk alsnog terecht bij de vrouw, waardoor er minder tijd is om met de kinderen door te brengen. Als vaders dan tijd doorbrengen met hun kinderen, is het vaak ‘leuke’ tijd en worden er spelletjes gedaan. Moeders vullen hun tijd met hun kroost vaker met voeren, opletten en het helpen aankleden. Hoewel experts geen tijd willen plakken op de relatie tussen ouders en kinderen, geven ze wel aan dat het belangrijk is dat kinderen de kans hebben om leuke dingen te doen met hun ouders.

Lees ook:Als moeder werken, zullen dochters dat ook doen
Lees ook:Veeleisende baan? Toch nog tijd voor het gezin!
Lees ook:Vooral vaders willen meer tijd met kinderen
Lees ook:Kids willen meer tijd met papa en mama
Lees ook:Geen tijd voor verhaaltjes voor het slapengaan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wekende moeders hebben nog 81 minuten tijd voor kinderen

  1. Nicole

    Het viel mij op dat deze krantenkop geplukt is uit een groot onderzoeksverslag, dat heel ergens anders over gaat! Namelijk over de waarde van onbetaald werk.

    Maar blijkbaar is het voor de media leuker om er dan zo’n los feit uit te plukken, en daar mee aan de haal te gaan.

    Nicole Orriëns

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>