Lastminutemama’s: persoonlijke verhalen over laat kinderen krijgen

De gemiddelde leeftijd waarop de Nederlandse vrouw haar eerste kind krijgt, ligt al sinds 2004 op 29,4 jaar. Hoogopgeleide vrouwen zitten daar gemiddeld nog eens vier jaar boven. Achtenveertig procent van de Nederlandse moeders is dertig jaar of ouder als haar eerste kind geboren wordt. Vijftien procent is vijfendertig jaar of ouder. Ruim twee procent is veertig jaar of ouder. Jeetje… Ik was 23… Ongepland, dat wel, maar nu ik jong mama ben (inmiddels ook 33) ben ik ergens wel blij dat ik die luiertijd gehad heb! Aan de andere kant…als ik het over mag doen, denk ik toch dat ik een paar jaar zou hebben gewacht. Hoe dan ook: het boek Lastminutemama’s gaat dus juist over moeders die laat aan kinderen beginnen…Twaalf vrouwen die achtendertig jaar of ouder waren toen ze voor het eerst moeder werden vertellen in dit boek hún verhaal. De een met een kinderwens, zolang ze zich kan herinneren, de ander overvallen door een niet-geplande zwangerschap. De een met een stabiele relatie, de ander net verliefd. Ze vertellen openhartig over hun leven voor en na het krijgen van hun kind(eren). Over beslissingen, verwachtingen, vooroordelen, ervaringen en de toekomst. Hun persoonlijke verhalen laten bovendien zien dat het moment waarop een vrouw een kind krijgt soms helemaal geen bewuste keuze is. De interviews worden afgewisseld met feitelijke informatie en adviezen over vruchtbaarheid en laat kinderen krijgen.
Auteur Brigitte Bloem (1964) werd zelf op haar achtendertigste voor het eerst moeder en beviel vijf jaar later van haar tweede kind. Zij is tekstschrijver/journalist en startte in 2009 Tekstbureau Blij dat ik schrijf. Ze werkt vooral voor tijdschriften en organisaties in het onderwijs- en opvoedingsveld.

Verschijnt medio februari

ISBN: 978 90 491 0678 2

Prijs € 14,99

Lees ook:Vrouwen worden door kinderen ‘moeder’ voor man
Lees ook:We willen allemaal de beste moeder zijn…
Lees ook:Hoe ouder de mama, hoe dikker de baby bij geboorte
Lees ook:Nog teveel taboe op depressie bij zwangere en pas bevallen vrouwen
Lees ook:We missen veel mooie momenten van de kids door werk…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lastminutemama’s: persoonlijke verhalen over laat kinderen krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>