TV-ziek kind? Gebruik een timer en het probleem is verleden tijd!

Sinds een paar dagen hebben wij een timer op de televisie gezet. De reden was simpel: al een tijd was het hek hier thuis van de dam. Ondanks ons herhaalde 'zet die tv uit!', ging het ding wel tientallen keren per dag onbedoeld aan. En dat terwijl ik zojuist het bericht lees dat Nederlanders minder televisie kijken… Bij ons thuis is er in elk geval hard aan gewerkt dat gemiddelde op te krikken. De timer werkt geweldig. Overdag krijgen ze de televisie met geen mogelijkheid meer aan. En dat voor een paar euro… Ik kan het iedereen aanraden!

Gemiddeld keken Nederlanders vorig jaar drie uur en zes minuten per dag tv. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Kijk Onderzoek (SKO). In vergelijking met 2006 daalde de kijktijd vorig jaar met 10,7 minuten. Dat komt volgens de SKO vooral door de veranderende samenstelling van de bevolking. Verder ging het warme weer ten koste van de kijkbuis. Het best bekeken programma was de huldiging van het WK allround schaatsen op 11 februari met 3.391.000 kijkers. Ook het NOS Journaal op 18 januari, de dag van een storm in Nederland, trok veel bekijks.

Ook een timer aan je tv hangen? Ren naar een zaak als de Blokker en schaf voor een paar euro een timer aan. Dat apparaatje plaats je tussen tv-stekker en stopcontact. Na een paar dagen actie zullen je kinderen zich er vanzelf bij neerleggen. En wil jij toch even snel iets zien op tv? Met een eenvoudige handeling is de timer uitgeschakeld. Het is natuurlijk wel zaak dat je je kind dat niet laat zien!

 

Lees ook:Aantal kinderen bij gastouders verdubbeld
Lees ook:Het Nederlandse kind is meer gaan sporten!
Lees ook:Morgen officiƫle start Sintperiode met Sinterklaasjournaal
Lees ook:Kids met televisie op kamer slapen dertig minuten korter
Lees ook:Worden televisiekijkende kinderen zeldzaam?

1 Reacties // Reageer

One thought on “TV-ziek kind? Gebruik een timer en het probleem is verleden tijd!

  1. DJ-Chris

    Ik wist op mn 8ste al wat een schakelklok was. dan kun je net zo goed de stekker eruit trekken en hopen dat je kind het niet doorheeft. Ach ja het valt te proberen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>