Kun je meer van het ene dan van het andere kind houden?

Zonder enige twijfel: ik heb meer gemeen met mijn dochter dan met mijn zoon. Logisch: daar waar zij nonstop over kleren, kapsels, winkelen en prinsessen praat (3 jaar…), is hij druk met onderwerpen als Pokémon en voetbal. En daar zit ik niet zo 'in'. Dat geeft je als moeder soms wel eens het gevoel dat het misschien wel lijkt of je meer van de een dan van de ander houdt. Terwijl dat absoluut niet het geval is! Hou op! Op HLN las ik een interessant artikel over dit onderwerp. Houden van je kinderen doe je namelijk anders, niet meer of minder.  Kan je meer houden van je ene kind dan van het andere? Sommigen zeggen van wel, maar de Britse psychologe Linda Blair denkt van niet. "Het gaat niet zozeer om minder graag zien, maar om graag zien op een andere manier of om een andere reden."

Lees de complete tekst op HLN.

Lees ook:Wat als je ene kind slimmer is dan het andere?
Lees ook:Wat kost het sporten van uw kind?
Lees ook:Zo voorkom je dat een kind vloekt
Lees ook:Hoe help je een kind rouwen?
Lees ook:Gratis appels voor schoolgaande kinderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kun je meer van het ene dan van het andere kind houden?

  1. heraux

    Als kinderen van drie al over zulke zaken praten – waar praten ze dan over als ze vijf zijn. Ik dacht dat kinderen van drie gewoon lekker op hun pamperkontje ergens wat kliederen of een these schrijven over een nieuw quantum effect in de deeltjes-fysica.

    Tegenwoordig zijn de drie en vier jarigen al directeur van een multinational..

    Nee, grapje..hoop ik

    Hoe kind is een driejarige nou nog?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>