Schooltas mag niet zwaarder zijn dan 10% van het gewicht van een kind

Schermafbeelding 2015-07-25 om 12.37.57De regering van Maharashtra, een staat in het westen van India, heeft een wet ingevoerd waardoor schoolkinderen niet meer gebukt hoeven gaan onder hun rugzak. Wat lief! Een schooltas mag niet meer dan tien procent mag zijn van het lichaamsgewicht van een leerling. De schoolkinderen moeten hun tassen voor de lessen op een weegschaal leggen om te laten controleren. De tas van kinderen van 5 jaar mag niet zwaarder wegen dan 2,5 kilo en kinderen van 12 jaar oud mogen niet meer dan 4,2 kilo met zich meedragen. Nog niet weinig hoor, maar ik vind wel dat er hier in Nederland ook paal en perk aan gesteld mag worden.
Met de maatregel wil de regering voorkomen dat de schoolkinderen met medische klachten gaan kampen door het gewicht dat ze meetorsen. “We hebben tassen gevonden die 20 tot 30 procent van het lichaamsgewicht van leerlingen waren, door zware laptoppen, boeken en soms zelfs cosmetica”, vertelt staatssecretaris van Educatie, Nand Kumar aan gezondheidswebsite Medical Express.

Bron: nu.nl

Lees ook:Vrouw bevalt van megazware baby zonder pijstilling
Lees ook:Voorkom rugproblemen met de juiste schooltas
Lees ook:Dikke ouders krijgen dikke pubers
Lees ook:Veel snacken kan astma bij kids veroorzaken
Lees ook:Vrouwen met kinderen gemiddeld vier kilo zwaarder…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>