Maya de Bij 3D aan 100 landen verkocht!

image001Het Belgische entertainmentbedrijf Studio 100 kondigde zo’n 2 jaar geleden aan dat er een eerste bioscoopfilm in de maak was van Maya de Bij – het animatiefiguurtje van Studio 100 waarvan de televisiereeks al aan meer dan 160 landen werd verkocht. Intussen is het bekende Studio 100-bijtje klaar voor haar debuut op het witte doek. Voor de allereerste bioscoopfilm van Maya de Bij in stereoscopische 3D werden de meest recente ‘state of the art’ technieken gebruikt. De afgelopen jaren zijn binnen de Studio 100 groep kosten noch moeite gespaard om van ‘Maya – Eerste Vlucht’ een zeer hoogstaande animatiefilm te maken. Maya de Bij verenigt voor dit unieke filmdebuut creatief talent uit Australië en Europa. Studio 100 is dan ook erg trots te kunnen aankondigen dat ‘Maya The Bee – Movie’ (de internationale titel van de film) intussen al in meer dan 100 landen zal worden uitgebracht. Vanaf dit najaar en begin 2015 gaat de film in première in onder andere Zuid-Korea, Spanje, Oostenrijk, Bulgarije, Polen, Duitsland, Turkije, Kroatië, Egypte, Griekenland, Israël, Portugal, Italië, Tsjechië, Slovakije, Slovenië, Zwitserland, Rusland, Zuid-Afrika, Australië en Frankrijk.
De 3D-bioscoopfilm ‘Maya – Eerste Vlucht’ gaat begin oktober dit jaar in première in Nederland. De stemmencast van ‘Maya – Eerste Vlucht’ wordt binnenkort bekend gemaakt.

‘Maya – Eerste Vlucht’: Het verhaal
Het nieuwsgierige bijtje Maya is nieuw in de bijenkorf, en deze kleine wervelwind heeft het niet altijd makkelijk om zich aan de regels van de korf te houden. Eén van die regels is om de horzels die buiten de korf leven nooit te vertrouwen. Wanneer de koninginnenbrij – levensnoodzakelijk voor de koningin van de bijenkorf – wordt gestolen, verdenkt men meteen de horzels. Maya wordt er zelfs van beschuldigd ook in het complot te zitten! Niemand gelooft in haar onschuld, behalve haar beste vriend Willy. De avontuurlijke en nieuwsgierige Maya ontvlucht de bijenkorf en gaat samen met Willy op onderzoek uit. Na een lange en spannende tocht ontdekken Maya en Willy wat er echt aan de hand is. Maar zullen ze nog op tijd zijn om de koningin te redden?

Over de film
‘Maya the Bee – Movie’ is een Duits-Australische productie van Studio 100 Media en Buzz Studio’s (een onderdeel van Flying Bark Productions) in coproductie met ZDF. De regie is in handen van Alexs Stadermann (hij werkte onder andere voor Disney & Aardman Studios aan The Wild Bunch, Bambi 2, Tarzan 2 en The Lion King). Independent Films is de filmdistributeur in Nederland.

Lees ook:Nieuwe avonturen van Maya de Bij!
Lees ook:Bzzzzz, spelen maar… met Maya’s eerste Nintendo DS game!
Lees ook:Bzzzz…. Nieuwe avonturen van Maya in boekvorm en op DVD!
Lees ook:Studio 100 steekt Maya de Bij in een nieuw jasje!
Lees ook:Win een nieuw Studio 100 spel bij Kinderspul.blog.nl!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>