Overijssel levert Nederland de meeste kinderen

Schermafbeelding 2014-06-03 om 19.48.33Overijssel is vruchtbaar! In 2013 werden daar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de meeste kinderen geboren. Het aantal geboortes daalt in het gehele land, maar in Overijssel gaat die daling iets minder hard, zo meldt de Nationale Zorggids op haar site. De provincie Overijssel heeft veel gemeenten waar vrouwen gemiddeld meer dan twee kinderen krijgen, waaronder Staphorst, Dalfsen en Tubbergen. Je weet wel: de gemeentes waar men met de bijbel in de hand leeft!  Gemiddeld krijgt een vrouw 1,68 kinderen. Ik zou met mijn drie kinderen dus prima op de bible bet kunnen functioneren! ;-)

In 2013 werden er in Overijssel ruim 12.000 baby’s geboren. De provincie Flevoland kende in 2012 nog altijd de hoogste vruchtbaarheid met 1,91, op de voet gevolgd door Friesland en Zeeland (1,89). Limburg heeft met 1,56 het laagste gemiddelde.

Lees ook:Roma gezin met drie schoolgaande kinderen
Lees ook:Grotere kans op vroeggeboorte als moeder zelf ook vroeg geboren is
Lees ook:België kampt met babyboom
Lees ook:12-ponder geboren in Duits ziekenhuis…
Lees ook:Babymeisjes van nu, worden zeer waarschijnlijk 100 jaar oud!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>