Kinderopvangtoeslag aanvragen moet voortaan binnen drie maanden na aanvang

Schermafbeelding 2014-03-17 om 09.04.01Er geldt een nieuwe regel voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk om kinderopvangtoeslag  aan te vragen binnen drie maanden na de maand waarin de kinderopvang is begonnen. Wie de kinderopvangtoeslag niet op tijd aanvraagt, loopt al snel een maand toeslag mis. En daarin zijn ze echt onverbiddelijk hoor: zelf heeft de belastingdienst er geen enkele moeite mee weken te laat te zijn, maar o wee als jij iets niet binnen de gestelde termijn doet! Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke tegemoetkoming van de overheid in de kosten van kinderopvang. Ouders kunnen recht hebben op deze toeslag als zij beiden werken of een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Een andere voorwaarde is, dat hun kind naar een geregistreerd kinderdagverblijf gaat.

Voorbeeld
Een kind gaat vanaf 2 maart 2014 naar de kinderopvang. De ouders moeten dan uiterlijk 30 juni 2014 de kinderopvangtoeslag aanvragen. Als de ouders  tot bijvoorbeeld 31 juli 2014 wachten met het indienen van de aanvraag, krijgen ze voor de maand maart geen kinderopvangtoeslag, maar wel voor de maanden april, mei, juni en juli.

Hoogte van de toeslag
De hoogte van de kinderopvangtoeslag wordt bepaald door een aantal factoren, zoals het inkomen van de ouders, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren, dat de ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd op www.toeslagen.nl.

Lees ook:Kinderopvangtoeslag aanvragen moet binnen drie maanden na aanvang
Lees ook:250 euro per maand voor alleenstaande ouders studerende kids
Lees ook:Steeds minder kids naar de kinderopvang
Lees ook:Het gaat slecht in de kinderopvang…
Lees ook:Moeders stoppen massaal met werken door bezuinigingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>