Drie-ouder-ivf komt dichterbij

Groot-Brittannië wordt mogelijk het eerste land waar ‘drie-ouder-ivf’, reageerbuisbevruchting met drie donoren, mogelijk wordt.  Deze omstreden methode moet voorkomen dat ouders ongeneeslijke ziektes doorgeven aan hun kinderen, meldt Nu.nl. Ik vind het echt belachelijk dat zulke dingen nog omstreden zijn. En dat is altijd door mensen die vanaf ze zijlijn staan mee te schreeuwen en zelf niet weten hoe het is om heel graag een kind te willen, dat niet de kans loopt op een ongeneeslijke ziekte. Het is toch niet zo dat je vraagt om een kind met blauwe ogen? Of met blond haar? Het is de – terechte – wens voor een gezond kindje! Bij de drie-ouder-behandeling krijgt het embryo genen van de vader, de moeder en van een vrouwelijke donor. De Britse overheid stelt nu regels op voor het gebruik van deze vorm van vruchtbaarheidsbehandeling. Het voorstel moet dan nog worden goedgekeurd door het parlement. Bij de behandeling wordt het zieke DNA in de eicel van de moeder wordt vervangen door het gezonde DNA van de vrouwelijke donor. Deze ongeneeslijke ziekte kan alleen via de moeder worden doorgegeven en treft 1 op de 6500 kinderen wereldwijd.Uit een onderzoek blijkt overigens wel dat de Britse bevolking grotendeels achter de drie-ouder-ivf staat. Tegenstanders noemen het genetisch manipuleren van embryo’s onethisch en vrezen dat de methode leidt tot het creëren van ‘designer baby’s’. Onzin. Laat die mensen zich lekker ergens anders druk om gaan maken zeg!

Lees ook:Zevenjarige Jesse start geweldige actie ‘Jesse geeft terug’
Lees ook:Maak je baby razendsnel, zonder luier, zindelijk
Lees ook:Dé manier om je baby heel snel zindelijk te maken!
Lees ook:Pinda-allergie bij kinderen mogelijk op te lossen
Lees ook:Elektronische neus speurt darmziekte bij kinderen op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>