Kind van nu kan niet zo goed zwemmen…

Schermafbeelding 2013-07-28 om 20.04.14De rillingen lopen mij iedere keer weer over de rug als ik een bericht lees over een verdronken kind. Hoe kun je ze ook maar een halve seconde uit het oog verliezen, denk ik dan. En natuurlijk weet ik ook wel dat een ongeluk in een klein hoekje zit, maar je moet toch wel heel erg goed opletten hoor, als ze in het water liggen. Ik lees net een alarmerend berichtje op RTV Drenthe. Daar stelt André Mennen van zwem- en poloclub de Spatters uit Beilen dat kinderen steeds slechter zwemmen.Volgens Mennen is het een kwalijke zaak dat het verplichte schoolzwemmen niet meer bestaat. Hierdoor worden de zwemlessen een verantwoordelijkheid van de ouders en zij vinden vaak dat het te lang duurt voordat hun kind een zwemdiploma heeft. Ook denkt Mennen dat ouders minder oplettend zijn als hun kind een diploma heeft. In de afgelopen maand zijn er al zeven kinderen verdronken in Nederland. Volgens de Reddingsbrigade Nederland is dit aantal erg hoog.

Laten we daarom allemaal zorgen dat onze kinderen goed leren zwemmen en dat we ze hoe dan ook heel erg goed in de gaten blijven houden! De ramp is toch echt te groot voor woorden als ze iets overkomt?

Lees ook:Kinderen kunnen niet zo goed zwemmen als wij denken
Lees ook:Breng het schoolzwemmen weer terug
Lees ook:B-diploma
Lees ook:Niet zwemmen in de Noordzee
Lees ook:Alarm: A-diploma is niet voldoende om goed te kunnen zwemmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>