Twentse jongen pleegt zelfmoord na jarenlang pesten

Hoe heftig is dit bericht zeg… De ouders van de 20-jarige Tim Ribberink hebben vandaag in de Twentsche Courant Tubantia een schokkende rouwadvertentie geplaatst voor hun zoon, die zelfmoord pleegde na jarenlang gepest te zijn. Afschuwelijk! Misschien een goed moment om de gevolgen van pesten eens met je kinderen te bespreken… Opdat ze het nooit gaan doen (of er heel snel mee ophouden!) En voor ouders van gepeste kinderen, is dit misschien een aanleiding om het méér dan serieus te nemen…

Lees ook:Praat met je kinderen over pesten
Lees ook:Tips om pesten te stoppen op kidstegengeweld.nl
Lees ook:Serie Het Klokhuis over Pesten
Lees ook:Het Klokhuis komt met serie over pesten
Lees ook:Jeugdhulpteam op de basisschool

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Twentse jongen pleegt zelfmoord na jarenlang pesten

  1. Marcel Tito

    Pesten MOET direct stoppen, heel veel sterkte toegewenst en bedankt voor de medewerking om het pesten te stoppen. Daarvoor zijn wij vehuist naar Noorwegen!!!!

      /   Reply  / 
  2. Pestbriefje

    Tips helpen niet. Gebruik een laagdrempelige methode om pesten te melden en zorg dat de school op een kindvriendelijke manier direct actie onderneemt.
    Kijk eens op pestbriefje, dit wordt inmiddels op bassis- en voortgezet onderwijs gebruikt.

      /   Reply  / 
  3. ola Dijkmans

    Verschrikkelijk. Wij hebben zelf ook pas onze zoon verloren omdat hij niet verder vilde in deze wereld. Ik zit met tranen in mijn ogen dit te lezen. Ik denk dat hij nu ook zijn rust gevonden heeft, maar voor de ouders is het een hel.

      /   Reply  / 
  4. Nola Dijkmans

    Mijn naam is verkeerd, kan het helaas niet anders wijzigen.

      /   Reply  / 
  5. Mariette

    Ongelovelijk, de schoolleiding heeft niks gemerkt!
    Wat een sukkels!

      /   Reply  / 
  6. abdella

    ik vindt het heel erg voor de fam . daarom gaat mijn mede leven met zijn fam met zijn vader moeder oma enz . de rst ja is medeplichtig.vrienden enz . discriminatie moet stoppen hier . zo wel tegen homos en tegen buiten landers .stop dit onzin . mijn vriend heeft ook zelf moord gepleegt alleen omdat hij donker was en geen baan kreeg en zich tweede hands voelde .tim jammer ik ken je niet maar je bent een eerlijke goeie jonge dat is wat je uit straalt . hoop dat je nu rust hebt met wat je met je mee draagde .

      /   Reply  / 
  7. Erna Timmers

    mijn medeleven gaat naar zijn ouders ik heb zelf 3 zonen een is door een ongeluk overleden.ik vind dit zo erg en de school weet van niks.dit is al 40 jaar zo.niemand doet iets dat moet echt geregeld worden maar meestal wordt het dan nog erger.vreselijk.ik zal bidden voor jou en een kaarsje branden.

      /   Reply  / 
  8. Liz

    Mijn oprechte medeleven gaan uit naar de familie.
    Pesten en gepest worden kunnen ze schijnbaar niet uitbannen, ik zelf heb een dochter die ook altijd gepest is geworden, het was zelfs zo erg, dat de school mij vroeg om mijn dochter een assertiviteits cursus te laten doen, daarvan heeft ze er 2 gevolgd, en kon ze het ook goed toepassen, maar alsnog werd ze gepest, ik heb verder hulp gezocht op aandringen van de school (VMBO) die hulp was voor handen, en die zeiden dat het niet aan mijn dochter lag, want ze kon zich goed verdedigen maar dat ze de school in het algemeen wilden gaan helpen, dus klassikaal, de direkteur was het er mee eens, maar het heeft 1,5 jaar geduurd en alsnog was er niks geregeld, de school hield de boot af.
    Na 1,5 jaar was mijn dochter van school maar het pesten hielp niet op op die school.
    Dus ook de school kan hier wat aan doen, mede met hulp van een instelling die ervoor opgeleid zijn, maar NEE de scholen willen het zelf oplossen.
    Helaas jammer, maar is de realiteit.!!

      /   Reply  / 
  9. Elmer Schouten

    Verschrikkelijk. Het ergste wat me als ouder kan overkomen. Dit weekend stierf een jonge man, student in Maastricht, in zijn eigen braaksel na een feest bij zijn studentenclub. Ik wil mijn kinderen niet verliezen, niet door drank, niet door pesten, niet door whatever. Het spijt me voor de ouders van beiden. Veel steun en begrip, Elmer.

      /   Reply  / 
  10. Slachtoffer

    Hoe erg het misschien wel klinkt, maar ik wil Tim feliciteren met zijn moedige besluit en nog veel moediger daad!
    En zijn omgeving -in ieder geval- diegene die verantwoordelijk zijn voor het pestgedrag, maar zeker ook diegene die verzuimd hebben om het pestgedrag serieus te nemen en op te lossen.
    Zouden wat mij betreft levenslang veroordeeld mogen worden met iedere toepasbare straf die maar te bedenken valt.
    Ik spreek uit persoonlijke ervaringen!

    Als klein kind al werd dagelijks gepest, uit school opgewacht door klasgenoten, in de pauzes in elkaar geslagen, enz. Dit gebeurde vanaf de kleuterschool tot aan het eind van de middelbare school. Daarna ben ik gaan werken en heb altijd veel problemen gekend met bazen en collega’s. Tot een jaar of 10 geleden (pas toen wist is hoe ik er mee om moest gaan)
    Iedereen kreeg altijd de schuld en niemand deed iets, mijn ouders zaten met de handen in het haar en wisten niet waar het aan kon liggen.

    Als jochie van 11 jaar oud ben ik in de ochtendpauze van school weggelopen en naar huilend naar huis gerend, na de zoveelste pestpatij en door 12 jongens in elkaar geslagen te zijn. Thuis was er op dat moment niemend aanwezig, mijn moeder deed even boodschappen. Ik rende naar binnen en lag even later in de keuken op de grond met een mes voor mijn borststreek. Met de intentie om er op dat moment een eind aan te maken. (11 jaar oud!!!!)
    Later is het nog een paar keer voorgevallen dat ik er een eind aan wilde maken, puur door het vreselijke pesten! En niemand die iets deed of hielp om het op te lossen.

    We zijn u 35 jaar verder en nog dagelijks ervaar ik de negatieve consequenties van de pest/vecht partijen uit mijn jeugd. Inmiddels weet ik waar het aan ligt, maar heb de oorzaak zelf moeten ontdekken/vinden. Nog steeds hebben mijn ouder er moeite mee wat er toen gebeurde en dat hun niets konden doen. De pesterijen hadden/hebben effect gehad op het hele gezin en de carriere van mijn ouders.

    Het pesten van een kind heeft niet alleen effect op het kind, maar op zijn/haar hele omgeving. Deze pesterijen MOETEN in de kiem worden gesmoord en hoet kind moet worden gecoached om met het pesten om te gaan. Er is er maar 1 die het kan stoppen, dat is het betreffende kind zelf! Maar er moet een goede coach op zitten om het kind en zijn/haar omgeving te begeleiden in dit traject.

    Scholen, jeugdzorg, ouders, allen! WORDT WAKKER EN DOE IETS tegen het pesten!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  11. Dit ken ik!

    We hadden ook een meisje op school, die werd na een luizencontrole ‘ vlooienpik’ genoemd.

    Niemand die iets deed op school, ouders niet, school niet, bestuur niet, enz.
    Het kind is na 40 jaar nog steeds beschadigd en is ver van haar geboortedorp gaan wonen, om nog een beetje leven te hebben.

    Willen we dit?

      /   Reply  / 
  12. Alex

    Ik ben 51 nu directeur eigenaar van een grote onderneming, gelukkig getrouwd
    Voor mensen om mij heen heb ik het gemaakt ( zo vind men dat)

    Ik ben veel gepest kon niet zo goed rekenen en taal was niet goed en was niet moeders knapste ik had denk ik alles tegen .

    Als ik hoer aan denk komen nu na al die jaren nog de tranen als mij weer eens iets lukt bv een overname offeren nieuwe mijlpaal zonder ik mij nog steeds even af heb het dan moeilijk ben bank voor tranen, denkenden zie je wel zo slecht ben je niet. Na alle successen lukt het me niet dit achter mij te laten .

    Mensen stop met pesten

      /   Reply  / 
  13. alexia ten brinke

    mijn oprechte deelneming en wenst de familie heel veel sterkte toe met het verlies van hun zoon
    erg om dit allemaal te lezen.het zou nooit mogen gebeuren zoiets
    ik hoop dat de scholen daar veranderingen brengen
    want het is al erg genoeg als je gepest wordt en geslagen door de mede leerlingen.ik ben vroeger ook altijd gepest en vond het heel moeilijk.de leerlingen die nog pesten of de anderen slaan op school
    die moeten ook goed aangepakt worden
    ik werk zelf als schoonmaakster op een school en als ik af en toe zie hoe de leerlingen met elkaar omgaan is niet normaal.ik hoop dat de leerkrachten en directeuren die deze berichten lezen van alle mensen,dat zij ook hun handen bij elkaar steken en er iets op bedenken en er wat aan doen.er gebeurt zoveel

      /   Reply  / 
  14. André de Hooge

    Allereerst heel veel sterkte voor de familie, vrienden en kennissen!!! Te gek voor woorden dat het zover heeft moeten komen!!!

    Aan die treiterkoppen zou ik willen vragen of zij nu trots zijn op zichzelf??? JULLIE HADDEN HEM MET RUST MOETEN LATEN!!!! In mijn ogen zijn JULLIE de grootst mogelijke losers en totaal te stom om eens na te denken!!!

      /   Reply  / 
  15. perseveranda

    ik lees dit verhaal van tim en ik vind het zo ernstig dat het zo ver moet komen om te laten zien dat de situatie behoorlijk moeilijk en akkelig is. ik had vandaag een zelfmoordpoging gedaan maar werd net op tijd tegengehouden door mijn moeder. na 3 maanden ernstig gepest te zijn ben ik er nu nog steeds niet overheen en de docenten deden er niets aan. gisternacht stuurde ik een email naar alle docenten om ze aan te geven wat hun met mij deden door me te negeren en de situatie te verergeren door mij niet serieus te nemen en te doen alsof ik een gek mens was. ik vroeg hun : “moest ik zelfmoord plegen kort nadat ik aangaf wat er met me aan de hand was om serieus te worden genomen? – vandaag nog stond de politie voor de deur omdat ze zich zorgen maakten en in de avond kwamen ze nog eens langs met een hulpverlener om te kijken of er hulp voor me gevonden kon worden. ik geloof niet dat zelfmoord alles oplost dus vandaar dat ik alles blijf proberen maar men neemt je niet serieus ze blijven herhalen dat het een tijdelijke probleem is maar ze snappen niet dat tijdelijk voor ons jaren kan betekenen als je het mentaal niet meer aankan. ik hoop nu echt hulp te krijgen want dit kan niemand aan en zelfmoord hoeft niet de enige geen oplossing te zijn

      /   Reply  / 
    1. Jaap

      Goed, man! dat je na zo’n korte periode dit bericht opschrijft.
      Ik kan je uit ervaring een tip geven, die niet makkelijk is.
      Ga praten met een deskundige en zoek de fout bij jezelf, dit is niet makkelijk! maar wel doeltreffend.
      Het mooie daarvan is, is dat jij straks DE persoon bent die de zaak in eigen hand heeft en daarmee het respect verdiend, wat je behoort te krijgen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>