1% van alle kinderen is psychopatisch

In theorie zitten er drie psychopatische kinderen op de school van mijn zoon en dochter. Want ongeveer één procent van de kinderen heeft psychopathische neigingen, zo  stellen Britse wetenschappers. Volgens hen gaat het om een aangeboren stoornis. Ik vind dat best wel veel eigenlijk. Psychopathisch hè… das echt wel iets anders dan ‘een beetje maf.Tot nog toe werd gedacht dat kinderen die liegen, manipuleren en gruwelijke daden plegen zonder berouw, het resultaat waren van slecht ouderschap. Maar volgens psychologen van het University College London zijn deze karakteristieken genetisch bepaald. Volgens de onderzoekers vormen zulke kinderen, die ze omschrijven als ‘harteloos en emotieloos’, een aparte groep onder de probleemkinderen. Ze denken dat tussen een kwart en de helft van de kinderen met gedragsproblemen in deze categorie ondergebracht kunnen worden. Dat komt overeen met een procent van alle kinderen.
Toch is er een groot verschil tussen kinderen met ‘gewoon’ antisociaal gedrag. Want terwijl dat meestal het gevolg is van een slechte opvoeding, is dat niet het geval bij de psychopathische kinderen. “Bij de groep met gevoelloze karaktertrekken is er een sterke genetische kwetsbaarheid”, zegt professor Vidling, die het team leidde, in de Telegraph. “Dat wil niet zeggen dat deze kinderen antisociaal geboren worden of daartoe voorbestemd zijn, maar ze zijn er vatbaarder voor.”
Toch is het niet helemaal hopeloos. “Er is bewijs dat psychopatische kinderen reageren op ‘warm ouderschap’”, zegt Vidling. “Dat kan betekenen dat je de kinderen hun zin moet geven in ruil voor goed gedrag, ook al ben je het niet eens met wat ze willen doen.”

Bron: Nu.nl

Lees ook:Agressieve kinderen door beoefenen kracht- of gevechtssport
Lees ook:Kinderen willen zo snel mogelijk het huis verlaten
Lees ook:Autistische meisjes anders dan autistische jongetjes
Lees ook:Schreeuwen tegen je tiener is goed voor je kind!
Lees ook:Kinderen wel degelijk gewelddadiger door computerspelletjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>