Deze week is het week van de opvoeding!

Enig idee welke week het is? Het is de landelijke Week van de Opvoeding! De eerste nog wel! Van 10 tot 17 oktober – worden ouders en mede-opvoeders in het zonnetje gezet. In het hele land vinden meer dan 250 activiteiten plaats: van opvoeddebatten tot poppendokters en van lezingen over het puberbrein tot opvoedkranten. Het is de bedoeling om de week jaarlijks terug te laten keren. Tijdens de Week van de Opvoeding krijgen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren de kans om ervaringen over opvoeden en opgroeien te delen, om nieuwe informatie op te doen, om bevestiging te geven é te krijgen maar ook om de gewone alledaagse opvoedvragen aan elkaar te stellen. De activiteiten zijn zeer divers en worden georganiseerd door vele landelijke, regionale en lokale organisaties. Ze staan vermeld op de website van de Week van de Opvoeding. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, verzorgt de aftrap van de eerste landelijke Week van de Opvoeding. Dat gebeurt op maandag 10 oktober tijdens het Landelijk Congres Positief Jeugdbeleid in Burgers’ Zoo.
Nieuwsgierig wat er in jou buurt te doen is? Kijk dan op www.weekvandeopvoeding.nl. En volg ons: www.twitter.com/weekvdopvoeding en www.facebook.com/weekvandeopvoeding.

Lees ook:Eisen aan pleegouders versoepeld
Lees ook:Nederland heeft een kinderombudsman!
Lees ook:Vanaf 14 jaar krijgen kinderen ‘pubergesprek’ met arts
Lees ook:Tienduizend kinderen op wachtlijsten
Lees ook:Elke week gaan van een kleine 700 kinderen de ouders scheiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>