Einde recessie; er is namelijk volop designkinderkleding

Steeds meer modehuizen ontwerpen naast hun reguliere collecties, ook nog een speciale kinderlijn. Deze kindercollecties blijken goed te lopen. Een Amerikaans onderzoeksbureau zegt dat dit de eerste tekenen zijn van economische groei in modeland. Heerlijk hoor; je kind naar school met een kekke broodtrommel in d’r Louis Vuittontas. Die natuurlijk weer geweldig past bij de ietwat ordinaire Moncler, maar hey – design it is! Ik vind alles best hoor, als we kinderen maar wel kinderen laten blijven…ook qua uiterlijk.Marshal Cohen, marktonderzoeker van het bedrijf NPD verklaart de groei van designerkleding voor kinderen aan de hand van verschillende factoren. Zo zegt Cohen dat ouders door middel van dure kinderkleding willen laten zien dat zij de recessie hebben overleefd. Daarnaast groeien kinderen snel uit hun designerkleding, zodat ouders vaker nieuwe kleding moeten kopen voor hun kroost.
Kort geleden nog voegden designermerken Gucci, Fendi en Stella McCartney een speciale lijn voor kinderen toe aan hun collectie. De grote merken houden er verschillende strategieën op na, zo meldt New York Times. Sommige merken, waaronder Paul Smith en Missoni, maken de kleding voor hun volwassen publiek na in het klein. Een goed voorbeeld is de mini-trenchcoat van Jean Paul Gaultier. Andere modehuizen richten zich wel specifiek op kinderen. Zo maakt Gucci gebruik van paardenprints in hun lijn voor kinderen. Voor de merken Fendi en Stella McCartney ligt het ontwikkelen van kinderkleding wat persoonlijker. Silvia Fendi, hoofdontwerpster van Fendi, lanceerde een collectie voor kinderen toen ze hoorde dat ze oma werd. Ook Stella McCartney is gek op kinderen, ze is op dit moment zwanger van haar vierde kind.

Bron: nu.nl

Lees ook:Gap gaat kinderkleding maken met Diane von Furstenberg
Lees ook:Hul je kids lekker chique in…Versace!
Lees ook:Lekker voor je kids shoppen bij Versace
Lees ook:Jongeren boot Gay Pride lijkt niet door te gaan
Lees ook:Een beetje hip kind hijs je anno 2010 in Gucci

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>