Meer dan de helft ouders heeft frustratie over eetgedrag kinderen

Ouders halen alles uit de kast om kinderen te laten eten. Van geen toetje tot het nadoen van vliegtuigjes; de trukendoos van ouders is onuitputtelijk om hun kinderen maar te laten eten. Dit blijkt uit onderzoek van Davitamon onder 500 ouders van kinderen in de leeftijd van 1-3 jaar, zo lees ik op De Telegraaf. En ik hoopte dat dat minder zou worden naarmate ze ouder worden, maar onze dochter van zes drijft ons soms echt tot waanzin met haar slechte eetgedrag. Zo waren we eergisteren nog uit eten en at ze alleen…rauwe wortelen en komkommer van het buffet… En vanavond heb ik weer grote moeite gehad om haar d’r bordje boerenkool leeg te laten eten.Bijna alle ouders (98,4%) vinden het belangrijk dat hun kroost iedere dag genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo maakt bijna de helft zich dan ook zorgen als hun zoontje of dochtertje niet wil eten. Niet verwonderlijk dat 56,5 procent van de ouders stress of frustraties heeft bij het geven van eten aan hun kinderen.
Kinderen die hun bord niet willen leegeten kunnen een behoorlijke stempel drukken op de sfeer aan tafel. In tegenstelling tot een kwart van de ouders die aangeeft dat zij geen foefjes en trucjes nodig hebben om de bordjes leeg te krijgen, probeert het merendeel van de ouders echt alles om te zorgen dat zoon of dochterlief met de pot mee-eet.

Top 5 meest favoriete trucjes:

1. De hemel in prijzen als een hapje is genomen
2. Afleiden met gekke geluidjes of vliegtuigje nadoen
3. Engelengeduld, blijven volhouden, al duurt het de hele avond
4. Spel van maken; hapje voor mama, hapje voor…
5. Eten op een creatieve manier aanbieden, bijvoorbeeld pasta met leuke vormen

Lees ook:Foei: wij moeders liegen wat af!
Lees ook:Sticker als beloning bij goed eten helpt kinderen
Lees ook:Maak een bord met zes kleuren eten en je kind eet
Lees ook:Driekwart ouders heeft discussies met kinderen over eetgewoonten
Lees ook:IFV alleen al ouders voor beste omstandigheden zorgen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meer dan de helft ouders heeft frustratie over eetgedrag kinderen

  1. Tracy Kirch

    Thank you for an additional great article. I wish to thank you for the effort you have made in writing this post Meer dan de helft ouders heeft frustratie over eetgedrag kinderen | Kinderspul. I hope for more from you sooner or later as well.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>