Laat je kids het avondverhaaltje voorlezen

Als kinderen af en toe zelf een bedverhaaltje voorlezen, worden ze taalvaardiger.  Even snel, snel een verhalatje voorlezen en gaan genieten van je vrije avond zit er dus niet in. Jij bent degene die wordt voorgelezen! En hoewel we daar na een lange dag natuurlijk niet op zitten te wachten, hebben we het wel voor ons kroost over!Een Brits onderwijsinspecteur verdedigt zijn stelling in de Britse krant ‘The Indepent.’ Steeds meer kinderen kampen met taalachterstand. Dyslexie en andere stoornissen of gebrekkige woordenschat kunnen worden verholpen door de kinderen taalvaardiger te maken. Voorlezen helpt daarbij, al is het niet mama of papa die die rol van voorlezer op zich moet nemen.
Niet enkel het lezen kan helpen, stelt de inspecteur, ook bij de dagelijkse gesprekken moeten ouders leren zwijgen. Laat de kinderen meer vertellen en luister naar wat ze te zeggen hebben. Vlot praten is de beste manier om je kind voor te bereiden op het lezen.

Lees ook:‘Mama kwijt’ gekozen tot prentenboek van 2012
Lees ook:Papa leest een stuk leuker voor dan mama
Lees ook:Voorlezen ook bij baby’s al zeer effectief
Lees ook:Spellen: belangrijk of niet?
Lees ook:Donald Duck voor net-lezers (6/7 jaar) gelanceerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>