Sophie of Daan erg leuk, maar weinig origineel

Sophie

Mijn nichtje Sophie! (Met verder nog een Thijn, Job & Pieter scoren we in de familie slecht als het gaat om originaliteit...gelukkig!)

Ik ben van mening dat je maar beter een leuke naam kunt verzinnen voor je kind, dan een originele. Namen die amper uit te spreken zijn of standaard gespeld moeten worden doen het gewoonweg niet voor me. En ook niet voor het kind lijkt mij. Ik geef direct toe dat ik niet echt origineel ben met Floortje en Wouter, maar mijn kinderen zullen nooit opgetrokken wenkbrauwen naar aanleiding van hun naam zien. Sophie en Daan trouwens ook niet. Deze twee namen voeren de nieuwe namentop aan!  

Dit blijkt uit de jaarlijkse top-20 van kindernamen in Nederland, die de Sociale Verzekeringsbank publiceerde. De Verzekeringsbank is belast met de uitvoering van de kinderbijslag en registreert daarom alle namen. Na Sophie zijn bij de meisjes Julia en Lieke favoriet. Nieuwkomers zijn Tess en Amber. Bij de jongens volgen Tim, Sem en Jayden na Daan.

Lees ook:Sem en Sanne nog steeds onverminderd populaire namen
Lees ook:Ja zal maar Daan of Emma heten…
Lees ook:We waren niet bijster origineel met kindernamen in 2011
Lees ook:Dit zin de populairste kindernamen van het eerste half jaar van 2015
Lees ook:Babynaam Olivier scoort bij hogeropgeleiden, Jordy bij lageropgeleiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>