Met het hele gezin aan de spelcomputer!

De hedendaagse computerspelletjesbedenker richt voornamelijk op het gezin. In de aanloop naar de feestdagen brengen ze vele spellen uit, die zich vooral richten op gedeeld plezier voor alle leeftijden. Zo sta je dus met paps en mams een bandje te vormen (Wii Music)…

Nintendo was twee jaar geleden de wegbereider voor deze trend, door voor de spelcomputer Wii vooral simpele spelletjes te ontwikkelen. Met Wii Sports kreeg Nintendo ook vader en moeder aan het tennissen, boksen en bowlen. Met Wii Fit hoopt de Japanse fabrikant de komende periode het gezin nog verder in beweging te krijgen. Opvallend is dat alle fabrikanten deze winter inhaken op de populariteit van programma’s als Popstar en Idols door spellen uit te brengen waarbij gebruikers met elkaar muziek kunnen maken. Zo komt Nintendo met Wii Music, Sony met nieuwe versies van zijn klassieker Singstar en Microsoft met Lips.

Met Wii Music, kunnen gebruikers alleen of met elkaar een bandje vormen en muziek maken. Om de instrumenten te bespelen, moet de afstandsbediening in het juiste ritme worden bewogen, alsof er echt een muziekinstrument wordt bespeeld. Het prestatie-element is bij het spel helemaal verdwenen en dit zal dan ook even wennen zijn voor de echte gameliefhebbers.

Microsoft brengt op 28 november Lips uit, een soort karaokespel waarbij met dertig liedjes kan worden meegezongen. De fabrikant hoopt mee te liften op het succes van het televisieprogramma Popstars van SBS6. Deelnemers aan deze zangcompetitie oefenen al weken met Lips op een Xbox 360, omdat Microsoft de hoofdsponsor van het programma is.

Sony zoekt het met Singstar in de specialisatie. Zo komen er schijfjes op de markt met Turkse sterren (Turkish Party) en Abba-songs. Het Japanse concern heeft bovenal hoge verwachtingen van Little Big Planet, een spel dat door recensenten nu al veel wordt geroemd.

Spelers kunnen zelf deze virtuele wereld vorm geven, onder meer door zelfgemaakte werelden beschikbaar te stellen aan andere spelers. Dat het spel ophef veroorzaakte met Koran-verzen, die inmiddels weer zijn verwijderd, zal Sony waarschijnlijk ook niet slecht zijn uitgekomen.

Wie de meeste klanten weet te trekken, is moeilijk te zeggen omdat de bedrijven geen verkoopverwachtingen afgeven. Microsoft en Sony zeggen in ieder geval niet de illusie te hebben om Nintendo in te halen wat betreft verkoopcijfers. „Nintendo is nu de onbetwiste marktleider”, aldus marketingmanager Erik Poel van Microsoft.

De Xbox van Microsoft is met 149 euro wel het goedkoopst. Microsoft voerde onlangs een forse prijsverlaging door om marktaandeel te winnen van Sony en Nintendo. Sony zegt het effect hiervan te hebben gemerkt in de eigen verkoopcijfers, maar verlaagt de prijs van de Playstation 3, die 399 euro kost, niet.

Lees ook:Ook een Wii? Je bent één van de 14 miljoen
Lees ook:Moeder krijgt kort geding van Microsoft aan de broek
Lees ook:Nintendo Wii gaat kapot door roken
Lees ook:Bzzzzz, spelen maar… met Maya’s eerste Nintendo DS game!
Lees ook:Nintendo 3DS niet geschikt voor kleine kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>