Mobiel bellen naar de Kindertelefoon vanaf volgend jaar gratis

Kinderen kunnen vanaf volgend jaar ook met hun mobieltje gratis bellen met de Kindertelefoon. Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin stelt daarvoor 400.000 euro beschikbaar. Goed initiatief lijkt mij. De meeste kinderen hebben inmiddels een mobiele telefoon en vindt maar eens een rustig plekje om vanuit huis te bellen als je je daar helemaal niet veilig voelt… Het telefoonnummer is: 0800-0432.

Hij vindt het belangrijk dat kinderen in nood in vertrouwen kunnen praten over hun problemen. En de hoge kosten van mobiel bellen mogen daarvoor geen beletsel zijn.

Ook komt gratis mobiel bellen de vertrouwelijkheid ten goede, vindt de minister. De kinderen zijn dan immers niet meer aangewezen op een vaste lijn.

Kinderen kunnen bij de Kindertelefoon terecht voor hulp, advies en informatie. Vorig jaar zijn ruim 107.000 gesprekken gevoerd. De verwachting is dat het aantal telefoontjes zal verdubbelen als ook mobiel bellen gratis is.

Lees ook:Europees nummer voor de kindertelefoon
Lees ook:Sinterklaashulplijn moet gestreste kinderen helpen
Lees ook:Mobiel bellen slecht voor kinderen
Lees ook:Kinderen storen zich aan belgedrag ouders
Lees ook:Kind krijgt voor 1600 euro sms’jes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>