Basisschool gesloten wegens gevaar gezondheid kinderen

Openbare basisschool De Zwanebloem in Zwaanshoek in Haarlemmermeer is vandaag op last van de gemeente per direct gesloten. Onderzoek heeft aangetoond dat het schoolgebouw te onveilig en te ongezond is voor de 130 leerlingen, zo heeft de gemeente bekendgemaakt. Het zal je maar gebeuren…

Het schoolgebouw wordt op dit moment gedeeltelijk verbouwd. Een onderzoek van de brandweer en de gemeente bracht aan het licht dat leerlingen bij een brand niet meer op een veilige en verantwoorde manier hun school kunnen verlaten. Het schoolbestuur wil deze week zodanige maatregelen, dat de school komende maandag weer open kan.

De onderwijswethouder van Haarlemmermeer, Arthur van Dijk, noemt de sluiting van de school een „drastische maar noodzakelijke maatregel”. „De veiligheid en gezondheid van kinderen op school staat bij mij absoluut bovenaan.” De directeur van de school, Pia Kraak, is het daarmee eens. „Tijdens de verbouwing waren de veiligheid en gezondheid van de kinderen op onze school onvoldoende gewaarborgd. Dat vinden wij niet acceptabel.”

Vrijdag houden brandweer en gemeente een nieuwe controle om te zien of de verbeteringen voldoende zijn. Als dat niet het geval is, moet het schoolbestuur op zoek naar alternatieve huisvesting voor de leerlingen.

Lees ook:Wel of geen ijsvrij is aan de schoolbesturen
Lees ook:Vandaag is het dag van de leerplicht! (Niet gespijbeld?)
Lees ook:Bordspel moet Rotterdamse kinderen helpen bij opvoeding
Lees ook:Dit zijn de leukste Playmobil sets van dit moment!
Lees ook:Honderdertig kinderen gered

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>