Nintendo Wii prima therapiemiddel

De Wii…we zijn geneigd het ding meteen onder de categorie kansloos speelgoed te scharen (we vinden buitenspelen immers veel gezonder), maar het apparaat is reuze handig! Jongeren met spastische verlamming kunnen namelijk veel baat hebben bij therapie met de Nintendo Wii. De spelcomputer is daarnaast een prima therapiemiddel voor ouderen die herstellende zijn van een beroerte, herseninfarct of hersenbloeding. Ik zeg: GO Wii!!!

De Nintendo Wii is volgens onderzoekers een prima therapiemiddel.  ,,Gebruikers bewegen tijdens het spel hun spieren ongemerkt, waardoor zij sterker en beter controleerbaar worden." Kinderen met zogenoemde hemiplegic cerebral palsy hebben vlak voor, tijdens of binnen een jaar na de geboorte een hersenverlamming opgelopen waardoor ze bewegings- en houdingstoornissen hebben. De ernst van de aandoening varieert van nauwelijks zichtbaar tot rolstoelafhankelijk. ,,Ze vinden het heel moeilijk om de zwakke ledematen te gebruiken, waardoor de arm of het been steeds stijver wordt", zeggen de Britse onderzoekers. Met de spelletjes, die zij speciaal schreven voor de Nintento Wii, moeten de jongeren twee handen en hun ogen gebruiken. Tien kinderen testten de spelletjes. Volgens de onderzoekers is er een grote verbetering in armfunctie en in de hand-oogcoördinatie. ,,We hebben ze zover, dat ze zonder erbij na te denken de zwakke arm gebruiken." Veel ziekenhuizen hebben inmiddels een Wii of overwegen er een aan te schaffen.

Lees ook:Nintendo 3DS juist goed voor kinderoogjes!
Lees ook:Gratis spelletjes voor Nintendo DS
Lees ook:Bzzzzz, spelen maar… met Maya’s eerste Nintendo DS game!
Lees ook:Nintendo Wii gaat kapot door roken
Lees ook:10% jeugd vindt leven zinloos

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nintendo Wii prima therapiemiddel

  1. Angel

    Ik vind de Wii verre van kansloos. Natuurlijk is buitenspelen gezonder, maar ik heb liever dat mijn kinderen op een regenachtige dag met de Nintendo Wii spelen dan dat ze televisie zitten te kijken met een zak chips. Bij de Wii krijgen ze namelijk volop beweging. Vooral bij spellen als Wii Sports en Wii Fit (de namen zeggen het al). En mijn kinderen zijn er dol op. Ik ben zelf niet zo gek op computerspellen, maar zelfs ik speel met regelmaat mee op de Wii.

      /   Reply  / 
  2. felice

    zijn de spelletjes van die britse onderzoekers al ergens verkrijgbaar?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>