Dirk Scheele helpt kinderen gezonder te leven

Met een speciale peuterdansles en een optreden van Dirk Scheele is vandaag in Scheveningen de HOPLA!-campagne begonnen. Meer bewegen, minder eten en bewust opvoeden staan daarbij centraal. Kortom: als het aan HOPLA! ligt, daalt het aantal te dikke peuters en kleuters binnenkort drastisch. Ik help het ze hopen. Je ziet zo nu en dan exemplaren voorbij schuiven waarbij je je afvraagt waar de ouders denken mee bezig te zijn… 

Vierhonderd peuters dansten samen met hun ouders in de buitenlucht.  "Het was gelukkig droog. Bij de muziek van Dirk Scheele gingen de kleintjes automatisch al bewegen en de ouders deden ook goed mee", liet een woordvoerster van de gemeente dinsdag weten.

De campagne duurt drie maanden en stimuleert ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar gezond te eten en voldoende te bewegen.

Was voorheen de aandacht vooral gericht op Haagse wijken, dit keer staat Scheveningen centraal.

"De Scheveningse wijk Duindorp heeft het hoogste percentage overgewicht dus daarom vonden we het belangrijk om hier te laten zien hoe je gezonder kan eten en meer kan bewegen", aldus de zegsvrouw.

Alle kinderen in het actiegebied van Scheveningen krijgen een HOPLA!-boekje waarmee ze tot en met juni kunnen meedoen aan gratis activiteiten in de wijk, zoals spelochtenden -of middagen en dans- en beweeglessen.

De campagne is een onderdeel van het Haagse actieprogramma Gezond Gewicht.

"Er zijn voor alle leeftijdscategorieën dit soort projecten. We willen overgewicht voorkomen. Maar ook op tijd signaleren en begeleiden", liet de woordvoerster weten.

Lees ook:Ouders vinden het onnodig hun kind echt gezond te laten leven
Lees ook:Wie laat de jeugd het beste afvallen?
Lees ook:Overheid gaat zich met overgewicht peuters en kleuters bemoeien
Lees ook:Dubbel 30 moet kinderen aanzetten tot meer bewegen
Lees ook:De zoveelste anti-alcoholcampagne voor jongeren: zal het helpen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>