Plastische chirurgie: een nieuw Brits online kinderspelletje

Zojuist lees ik op de site van het Jeugdjournaal dat in Groot-Brittannië ophef is ontstaan over een website waar kinderen hun eigen poppetje door operaties kunnen veranderen om het mooier te maken. Vrituele plastische chirurgie dus. Ik kan me wel iets bij die ophef voorstellen. Het is toch werkelijk waanzinnig dat dit soort kindersites bestaan? Het zou in elk geval geen site zijn waar ik mijn eigen kinderen met een gerust hart op zou laten rommelen.

Als kinderen lid zijn geworden van de site kunnen ze met hun poppetje geld uitgeven aan eten, drinken en kleren. En ze kunnen het geld dus ook uitgeven aan het opereren van hun poppetje of bijvoorbeeld aan dieetpillen. Dit vinden veel ouders te ver gaan. Ze denken dat vooral meisjes een verkeerd beeld krijgen van wat mooi is. Meisjes kunnen zichzelf gaan vergelijken met de perfecte poppetjes en daardoor heel onzeker worden. Ouders vinden het spel gevaarlijk voor kinderen en willen dat het verboden wordt.

Bron: Jeugdjournaal
 

Lees ook:Kinderen geven hun basisschool gemiddeld een 8
Lees ook:Jaaa! Het Jeugdjournaal heeft eerste nieuws-app voor kids gelanceerd
Lees ook:Zakgeld maakt kinderen wijs met centjes
Lees ook:Kinderen net zo dol op vaderdag als op moederdag
Lees ook:Kinderen geven te makkelijk geld online uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>