Kinderen van rokende moeders zijn antisociaal

Er kunnen wat mij betreft niet genoeg berichten binnenkomen over hoe slecht roken wel niet is in bijzijn van kinderen. En we hebben er weer eentje! Moeders die tijdens de zwangerschap hebben gerookt, hebben meer kans op kinderen met antisociale gedragsproblemen, zo concludeert hoogleraar Pedagogische Wetenschappen Hanna Swaab-Barneveld in een rede die ze gisteren bij de Universiteit Leiden heeft uitgesproken. En kom me nou alsjeblieft niet aan met 'mijn moeder heeft zelf gerookt, met mij is ook niets mis'. Wie weet hoeveel leuker of slimmer je had kunnen zijn! Niet doen gewoon!
Foto: grote kans dat zijn moeder gerookt heeft!

Volgens de hoogleraar geldt dat hoe meer de moeder heeft gerookt tijdens de zwangerschap des te meer kans er is op de gedragsproblemen.Volgens haar doen de problemen zich vooral voor als er emoties bij het kind in het spel zijn. Ze wil vervolgonderzoek uitvoeren naar het verband tussen roken tijdens de zwangerschap en het risico op antisociaal gedrag tijdens de ontwikkeling van het kind.

Lees ook:Niet roken! Het vergroot de kans op een hazenlip!
Lees ook:Rokende moeders zorgen voor emotionele problemen kinderen
Lees ook:Meeroken zorgt voor hyperactieve kinderen en gedragsproblemen
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? Kind grotere kans op strafblad!
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? 50% meer kan op dik kind!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen van rokende moeders zijn antisociaal

  1. prefab homes

    Hi friend, that’s a nice website of yours, hope You wont mind adding your website to favorites? Thanks, have a good day!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>