Ouders schaam jullie: één op zeven kinderen te dik!

Een op de zeven kinderen tot vier jaar is te zwaar. In hun gezinnen wordt relatief vaak niet ontbeten en wordt gezoete melkdrank als een vervanger van melk gezien. Ouders: schaam jullie! Dat kan toch niet? Je bepaalt hiermee de rest van het leven van je kind! Onbegrijpelijk: aan de ene kant alles doen om het kind gelukkig te maken, en in diezelfde poging je kind toch 'ellende' aandoen.  Dat één op de zeven kinderen onder de vier jaar te dik is, stellen onderzoekers vast in de zaterdag verschenen editie van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Ze vinden dat ouders er beter op moeten letten dat hun kinderen meer buiten spelen en bewegen en minder tv-kijken en computeren. Uit het onderzoek, dat onder leiding stond van universitair docente en jeugdarts Magda Boere-Boonekamp, blijkt dat een op de vijf ouderparen naar eigen zeggen te weinig tijd heeft om met hun kind naar buiten te gaan.

10 Procent van de peuters heeft een televisie op de eigen kamer en 22 procent bepaalt zelf het televisiegedrag. Vooral in gezinnen met niet-westerse moeders, laagopgeleide moeders en moeders met een uitkering kwam risicogedrag vaak voor.

Lees ook:Twee meiden maken ouders het gelukkigst
Lees ook:Ouders worden het gelukkigst van een gezin met twee dochters
Lees ook:Kinderen passief mee laten roken zorgt voor allergie (niet doen!)
Lees ook:Kinderen zijn de baas over de broodtrommel
Lees ook:Hoe zorg je ervoor dat je kinderen nooit gaan roken?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>