Denk niet dat een actieve computer bewegen vervangt

Doet je kind niets dan computeren, denk dan niet dat een 'actieve' spelcomputer beweging in zijn of haar leven gaat brengen. Sport blijft echt het beste. De hoeveelheid lichaamsbeweging die je door een 'actieve spelcomputer' krijgt is nihil. Wetenschappers vrezen dat mensen ervan uitgaan dat zij ongestoord uren kunnen gamen met een 'actieve' computer, zoals de Nintendo Wii. De spelcomputer stimuleert lichamelijke inspanning, doordat de speler bijvoorbeeld tennisbewegingen moet maken of moet springen. (Wat er overigens belachelijk uitziet!)Met het spelen op een Wii verbruik je slechts 2 procent meer energie dan tijdens dezelfde speltijd op een gewone computer. De kinderen in het onderzoek verbrandden slechts zestig kilocalorieën meer met een uurtje Nintendo Wii dan met een uurtje XBOX.
Volgens een Britse wetenschapper is het dan ook een misvatting als mensen denken daarmee hun dagelijkse beweging te kunnen krijgen.

Vooral jongeren zouden een uur per dag intensief moeten bewegen om overgewicht en andere gezondheidsklachten te voorkomen.

Lees ook:Sportieve computergames goed middel tegen obesitas
Lees ook:Nintendo Wii gaat kapot door roken
Lees ook:Mario & Sonic op de Olympische Spelen nu in de winkel
Lees ook:Actieve kids slapen stukken sneller
Lees ook:Onderzoek wijst uit dat kinderen helemaal niet zo gek op computerspelletjes zouden zijn….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>