Stuitende Maddie advertentiecampagne kwetst ouders enorm

Stuitend, wat   
Titanic, een Duits satirisch magazine uit Frankfurt, heeft gedaan. Ze hebben een fake-advertentie gemaakt met een speurtocht naar 'Maddie-producten'. Ik ben echt niet tegen zwarte humor, maar dit gaat me net iets te ver. We hebben het hier over een vermist klein meisje! Dat is toch geen onderwerp om lollig over te gaan doen?

De twee pagina's tellende advertentie toont een flesje Maggi, waar het opschrift is veranderd in 'Maddy'. Een schoonmaakmiddel met als etiket een foto van het meisje verhaalt dat het middel 'alle sporen in huis verwijdert, zelfs DNA-sporen maken geen kans'. Ook op de Kinderchocola prijkt het overbekende beeld van de peuter. Een cent van elk verkochte reep zou worden gedoneerd aan Interpol.

Een woordvoerder van de ouders van Maddie zegt dat ze de advertentie " extreem pijnlijk" vinden en dat het van "weinig respect betuigt tegenover Madeleine". Oliver Nagel, redacteur van Titanic, zegt dat het niet de bedoeling was om de McCann's te bekritiseren.

Volgens Nagel was de verzonnen reclame-uiting alleen bedoeld voor het Duitse publiek. "Madeleine McCann is het meest beroemde gezicht in de wereld, waarschijnlijk van het hele universum, dus leek het een logische stap om haar beeltenis te gebruiken in een productpromotie."

Het magazine, dat geen noodzaak ziet zich te verontschuldigen voor de campagne, had geen toestemming gevraagd om de beeltenis van het meisje te gebruiken. "We maken de verdwijning van het meisje niet belachelijk, wel de media die er zo'n circus van maken en alles tot in detail opblazen."

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Ontwikkeling in de zaak Maddie McCann
Lees ook:Amsterdam EXPO op zoek naar Grootste Kleine Titanic Fan
Lees ook:Had de ontvoering van Maddie voorkomen kunnen worden?
Lees ook:Kindje kopen op….Marktplaats!
Lees ook:Film over verdwijning Maddie moet geld in het laatje brengen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>