Nederlandse kinderen bang voor onbenullighe zaken

Daar waar kinderen in andere landen bang zijn voor oorlog, ziekte of het verlies van hun ouders, maakt ons kind zich vooral ansgtig om spinnen, het donker en onweer. En zo zou het eigenlijk voor ieder kind moeten zijn: je grootste angst dat er een spin i nje kamer zit. Helaas is dat voor veel kinderen niet het geval. De kinderrechtenorganisatie Unicef vroeg vierhonderd kinderen van 6 tot 18 jaar naar hun angsten. Hieruit blijkt dat 75 procent van de kinderen wel eens bang is. 'Beestjes' zoals wespen, bijen en slangen worden het meest genoemd, maar spinnen zijn de grootste bangmakers. 
Bijna zestig procent vertelt het anderen als ze bang zijn. De overige kinderen houden de angst liever voor zichzelf. Iedereen probeert iets aan de angst te doen. Zo probeert de helft aan iets anders te denken. Anderen roepen de ouders om hulp.

Lees ook:Als je kind veel te bang is…
Lees ook:Kinderen meest bang voor dood, ongelukken en klimaat
Lees ook:Geef jij je kinderen je angst voor slangen en spinnen mee?
Lees ook:Ouders houden kinderen binnen uit angst voor vreemden
Lees ook:Leer van alles over de kleinste diertjes in je tuin…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>