Meerderheid Nederlanders woont in een huishouden met kinderen

Geen idee in hoeverre jullie het interessant vinden, maar bij deze wat cijfertjes waarmee je kunt showen op feesten en partijen. Parate kennis: je kunt er niet genoeg van hebben!  Het aantal alleenstaanden in Nederland blijft toenemen. Ruim 20 procent van de Nederlandse bevolking woont in 2050 alleen. Dat percentage lag in 2006 nog op vijftien. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS). 
 

Net als in 2006 woont ook in 2050 een meerderheid van de Nederlanders in een huishouden met kinderen. Dat aantal neemt de komende decennia wel af.

Nederland telde in 2006 2,5 miljoen huishoudens met thuiswonende kinderen. Voor het grootste deel (2,1 miljoen) waren dit (echt)paren met kinderen.

In 450.000 gevallen betrof het eenoudergezinnen. Het aantal huishoudens ligt in 2050 op 2,4 miljoen, zo verwacht het CBS.

Lees ook:Bevallen doen we meer en meer in ziekenhuizen
Lees ook:Een vijfde van de kids tot 15 jaar woont niet bij beide ouders
Lees ook:Thuisbevallingen steeds minder populair
Lees ook:Meer en meer kinderen in Nederland in armoede
Lees ook:Crisis zet rem op geboorte kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>