Kinderen tot 12 jaar gratis naar musea

Dat is de wens van Plasterk. Kinderen tot 12 jaar zouden volgens de minister van Onderwijs gratis toegang krijgen tot alle musea in Nederland. Ja, waarom ook niet. Een beetje cultuur is gene overbodige luxe. Maar mijn vraag is dan wel; musea die zich vooral richten op kinderen zullen dan toch een grote bron van inkomsten missen. Hoe wordt zoiets dan opgelost?

Plasterk wil dat kinderen meer met kunst en cultuur in aanraking te komen. Zijn plannen maken deel uit van de cultuurnota, die vrijdag besproken zal worden in de ministerraad. De Tweede Kamer heeft al eens laten weten dat het 19 rijksmusea gratis wil maken voor kinderen, maar Plasterk vindt dat onvoldoende.

Lees ook:Jongeren wel naar musea als het gratis is? Denk het niet!
Lees ook:Hoe gratis ook: kinderen en musea lijken slechte match
Lees ook:Hoe krijg je kinderen tot twaalf jaar nou het museum in?
Lees ook:Terug naar de prehistorie in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Goocheltrucs leren in het Zuiderzeemuseum: Oudhollandse kermis duurt van 4 tot en met 12 juli

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen tot 12 jaar gratis naar musea

  1. De Ruiter

    het is mijn stijl niet te reageren, maar het intiatief van de heer plasterk onderschrijf ik met mijn ervaring. ik was 9 toen mijn vader mij afzette bij artis, ga er maar eens rond kijken. ik vond er geen barst aan. het auquarium met al die kleuren was wel leuk. 2 jaar later, ik spreek over eind jaren vijftig, was het rijksmuseum aan de beurt. beide ervaringen laten je nooit meer los: dieren horen niet in kooien achter tralies, kunst en geschiedenis zijn mijn wortels die elke dag water behoeven.
    de ruiter

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>