Meet de vingers van je kind

Kinderen met een ringvinger die langer is dan hun wijsvinger lopen een hoog risico om hyperactieve bullebakken te worden, zeggen wetenschappers. Kinderen met lange wijsvingers zijn dan weer neurotisch en gevoelig.

Professor John Manning van de University of Central Lancashire baseert zich op de theorie dat lengte van de ring- en de wijsvinger bepaald wordt door de hormonen die zich in de eerste drie maanden van de zwangerschap in de baarmoeder bevonden. Een lange ringvinger wijst er op dat het zich ontwikkelende hart en brein aan hoge niveaus van testosteron werden blootgesteld. Een relatief lange wijsvinger duidt op veel oestrogenen. De resultaten van het onderzoek worden deze week in het blad Personality and Individual Differences gepubliceerd. (AEG)
Bron: Absurdistan

Lees ook:Hoe meer testosteron, hoe minder aandacht voor de kids
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? Kind grotere kans op strafblad!
Lees ook:Autisten hebben vaak mannelijk gezicht
Lees ook:Mobiele telefoon schaadt ongeboren baby
Lees ook:Je zwangerschapskilo’s ontrafeld

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meet de vingers van je kind

  1. Ilse

    Wat een onzin. Of misschien ook niet; ik ben allebei; een hyperactieve, gevoelige, vaak ook enigzins neurotische bullebak, en mijn ring en wijsvinger zijn beide korter dan mijn middelvinger. Misschien leuk als ze al dat onderzoeks geld investeren in belangrijke onderzoeken?

      /   Reply  / 
  2. tisja geysen

    ik ben dan misschien nog een kind maar ik weet dat dat waarschijnlijk nbiks met de vingers te maken heeft wat ikzelf ben zachtaardig en heb een langere ringvinger dan wijsvinger, dus ja, dit vindt ik pure onzin.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>