Naar de middelbare school

De komende weken besteed ik op deze blog aandacht aan de kinderen die na de zomervakantie naar de middelbare school gaan. Als je wilt, mag je ook zelf reageren! Graag zelfs.

Het is ook voor ouders en om hen een idee te geven wat jullie als kinderen ervan vinden.

Allereerst een indruk van het VMBO. Ouders zijn er soms niet blij mee dat hun kind advies krijgt voor het VMBO. Maar het is helemaal niet nodig om daar zo negatief over te doen, zo kun je lezen in het Parool. Of lees hier verder…

In het artikel in Het Parool komt een directeur aan het woord. Hij is al 26 jaar directeur. Hij vertelt, dat veel kinderen juist erg goed op hun plaats zijn op het VMBO. Het is echt niet zo dat kinderen plunderend, moordend en brandstichtend door de school trekken, zegt een directielid van een andere school.

Als je op het VMBO komt, ben je geen domoor. Je krijgt onderwijs, dat op de praktijk gericht is. Dat betekent, dat je dingen leert die je later in je werk en thuis goed kunt gebruiken. Leren uit boeken is niet het beste voor VMBO-kinderen. En het hoeft ook helemaal niet beter te zijn. Je kunt heel handig worden in een bepaald vak en daar heb je ook heel veel aan. Als je dan toch verder wilt leren, kan dat altijd nog.

In het artikel wordt gezegd, dat er natuurlijk wel problemen zijn op VMBO-scholen. Daar kunnen ouders ook iets aan doen. Ze kunnen samen met hun kind verschillende VMBO-scholen bekijken en de beste uitkiezen, ook al is dat misschien verder fietsen. En ze kunnen meehelpen om spijbelen te voorkomen.

Ga jij naar het VMBO? Of heb je een kind dat er naar toe gaat na de zomervakantie? Wat vind je daarvan? Reageer.

Lees ook:De Mavo is weer terug van weggeweest
Lees ook:Rijke ouders? Dan sneller naar Havo of VWO
Lees ook:De slechtste en de beste scholen van Nederland op een rijtje
Lees ook:Kids van rijke ouders vaker naar VWO of Havo
Lees ook:Kinderen uit éénouder gezinnen leren moeilijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>