Steeds minder kinderen fietsen

Het aantal fietskilometers van kinderen tussen de zes en veertien jaar is de laatste jaren met 10 procent afgenomen. En dat, terwijl ik op Radio 1 hoorde dat Australiërs juist een goed voorbeeld willen nemen aan Nederland fietsland: er wordt daar uitgebreid campagne gevoerd voor fietsen tegen overgewicht.

Bij ons neemt overgewicht weliswaar ook toe, maar minder dan in de andere welvarende landen. Dat komt door het fietsen.

Als ik eerlijk ben, is fietsen voor mij net zoiets als lopen. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat ik ervoor zou kunnen kiezen om het mijn kinderen níet te leren.

Hoe is dat voor jou? Reageer!

Lees ook:Arme kinderen nemen minder vaak deel aan verenigingsactiviteiten
Lees ook:Half uurtje bewegen kan diabetes bij dikke jongeren voorkomen
Lees ook:Kleuters moeten meer spelen en minder ‘leren’
Lees ook:Fitness voor peuters; hoeveel gekker gaat het worden?
Lees ook:Een vijfde van de Nederlandse kinderen te dik!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Steeds minder kinderen fietsen

 1. Arnoud

  Beste Christa,

  Persoonlijk vind ik het heel jammer dat er steeds minder gefietst wordt. Zo ook door kinderen.
  Sinds vorig jaar ben ik begonnen om een jaarlijkse fietstocht te organiseren met mijn zoon en zijn vriend.
  De kinderen mochten een doel uitkiezen. Dat werd Kasteel Muiderslot. Prachtig vonden ze het. Met name het fietsen. We hebben, ze waren toen allebei 11 jaar, 76 kilometer gefietst.
  Omdat het zo’n leuke dag was hebben we met elkaar afgesproken dat we dit jaar weer een dag gaan fietsen.

  Kinderen genieten er van.

  Succes met je web-log,

  Arnoud

    /   Reply  / 
 2. Bart

  Ik kon als kind dan ook nog gewoon fietsen. Kinderen van nu hebben van die idiote helmpjes op hun hoofd en achterlijke vlaggetjes op hun fiets omdat hun ouders overbeschermend zijn geworden. Ik kan me voorstellen dat ze dan liever achter de Playstation gaan zitten in plaats van dat ze voor schut gaan rondfietsen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>